OMÜ-TİT’ten 100. Yıla Özel “Kuvayı Milliye Destanı”
25 Nisan 2019, Perşembe - 10:23
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 11:41

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (OMÜ-TİT) tarafından sahneye koyulan Kuvayı Milliye Destanı, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Kurulduğu 1988 yılından beri tamamı öğrencilerden oluşan OMÜ-TİT’in 100. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Kuvayı Milliye Destanı adlı tiyatro oyunu, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Tek perdelik, 7 oyuncu tarafından sahnelenen oyunda İstiklal Mücadelesi’nin en önemli yapı taşlarından Kuvayı Milliye ruhu, sanatsal bir dille tiyatroseverlere aktarıldı.

“O günleri hatırlamak kolay olanı; gerekli ve zor olan, o günleri anlamak”

İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan oyunu, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de takip etti. Oyunun sonunda duygularını paylaşan Rektör Bilgiç “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşuna giden yolda Atatürk’ün ilk adımı atarak başlattığı Millî Mücadele’nin şehri Samsun’da bu özel günleri kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Sahneledikleri bu güzel oyunla da o günleri hatırlamamızı sağlayan Tiyatro Topluluğumuza çok teşekkür ediyoruz. O günleri hatırlamak kolay olanı; gerekli ve zor olan, o günleri anlamak. O gün aşılmaz zannedilen engellerin nasıl aşılabildiğini, bugün engel gördüklerimizin aslında ne kadar kolay şeyler olduğunu bilmek zorundayız. Bu nedenle bir kez daha bizleri o günlere götüren ve o ruhu hissetmemize vesile olan OMÜ-TİT ekibine; emekleri, performansları, fedakârlıkları için Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum. Bizim yüreklerimiz vatan, millet, bayrak, devlet için attıktan sonra sırtımızı yere getirecek hiç kimse yoktur. Gelecek bizimdir, gelecek sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.