III. Hemşireliği Güçlendirme Sempozyumu

03 Mayıs 2019, Cuma - 09:00 - 04 Mayıs 2019, Cumartesi - 08:45
22 April 2019

Sayın meslektaşlarımız,

Sizlere Millî Mücadele'nin başlangıcının 100. yılında, 2-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında, 2019 yılı Hemşirelik Haftası etkinliği kapsamında “III. Hemşireliği Güçlendirme Sempozyumu”nun gerçekleştirileceğini duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2019 ICN teması olan “Hemşireler Sağlığın Öncü Sesi” konusuyla ilişkili olarak ulusal kapsamda planladığımız bu sempozyumda, öncelikle Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün modern insana ilişkin görüşlerinin hemşirelik iz düşümü konuşulacaktır. Programda hemşirelerin mesleki uygulamalarını gerçekleştirmelerinde ve yetkilendirilmelerinde önemli olan; (1) hemşirelikte mesleki bütünlük kavramının, sağlığın öncü sesi olmadaki önemi ve (2) hızla gelişen dünyada gelişme, büyüme ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunarak sağlığa öncülük etmede değişimin yönetimi tartışılacaktır. Ayrıca, Samsun ili kamu ve özel hastanelerinin temsilcileri, hastanelerindeki iyi uygulama örneklerini sunacaklardır.

Sempozyum kapsamında akademisyen ve klinisyen hemşireler ile Hemşirelik ve Halk Sağlığı Öğrenci Topluluğunun iş birliğiyle “Millî Mücadele'nin Başlangıcının 100. Yılında Hemşirelik Hatıra Ormanı” oluşturulacaktır. Aynı zamanda Samsun ili Kadın Konukevi'nde kalan, şiddete uğrayan kadınların gündelik eşya gereksinimlerini karşılamak üzere bir başka sosyal sorumluluk kampanyası yürütülecektir. Böylece hemşireler olarak toplumun genel çıkarlarını geliştirme ve korumaya katkıda bulunmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.

Sizleri yeni kazanımlarla birlikte güçlenmeyi ve güçlendirmeyi hedeflediğimiz “III. Hemşireliği Güçlendirme Sempozyumu"na katılmaya içtenlikle davet ediyoruz.

Sempozyum Düzenleme Komitesi adına

Prof Dr. Özen KULAKAÇ

Sempozyum Başkanı

Not: Sempozyum kapsamında Samsun Kadın Konukevi için yürütülecek sosyal sorumluluk kampanyasının afişi de görsellerde yer almaktadır.

Sempozyum web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz

Etkinlik Takvimi'ne gözat