İklim Araştırmalarında Yeni Yaklaşımlar
09 Nisan 2019, Salı - 16:47
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 13:57

Coğrafya Bilimi içinde önemli bir yere sahip olan klimatoloji (iklim bilimi) alanında çok sayıda kitap ve makale yayınlamış olan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanlığı tarafından düzenlenen  etkinlik kapsamında Coğrafya Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencileriyle buluştu.

Etkinlik, Bafra Turizm Fakültesi Dekanı ve Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Uzun’un açılış konuşmasıyla başladı.

Ardından Prof. Dr. Murat Türkeş “İklim Araştırmalarında Yeni Yaklaşımlar” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Programın devamında ise Türkeş, lisans ve lisansüstü öğrencileriyle yaptığı söyleşide iklim değişmeleri ve çevresel etkileri, coğrafyacının toplumdaki rolü ve önemi, günümüz koşullarında coğrafyacıların kendini nasıl daha fazla geliştirebileceği ve hangi alanlarda çalışabileceği gibi konularda söyleşi gerçekleştirdi.

Programın sonunda, Prof. Dr. Ali Uzun tarafından Prof. Dr. Murat Türkeş’e günün anısına çiçek takdim edilirken, Prof. Dr. Cevdet Yılmaz ise Türkeş’e "Samsun Coğrafyası" adlı kitabını armağan etti.