'Yüzde 100' Resim Sergisi Açıldı
30 Mart 2019, Cumartesi - 00:02
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:35

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Eker'in 19 Mayıs 1919'un 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırladığı 'Yüzde 100' isimli kişisel resim sergisinin açılışı yapıldı.

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Kampüsü Sanat Galerisi'nde açılan resim sergisine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, kamu kurumlarının temsilcileri, belediye başkan adayları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Bu mücadele milletimizin yüzde 100'lük bir kahramanlık iştiraki ile karşılık bulmuştur"

Serginin açılışında söz alan Prof. Dr. Metin Eker "Yüzde 100 isimli bu sergi, 100 yıl öncesine ait belleğimizi tazelemek ve gelecek 100 yıllar için beklentilere dönük projeksiyona içerik oluşturma maksadıyla mahiyetini de biçimlendirmektedir. 19 Mayıs 1919'da büyük önder Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını kıymetiyle Samsun'a ulaştıran Bandırma Vapuru yüzde 100'lük bir inanç, yüzde 100'lük bir şuur, yüzde 100'lük bir irade yüküyle doluyken bu mücadele, milletimizin yüzde 100'lük bir kahramanlık iştiraki ile karşılık bulmuştur. Çünkü 'Yüzde 100' Millî Mücadele ruhunu yansıtmanın katıksızlığı ve oransızlığı ile anlam kazanmaktadır." diye konuştu

45 tablo sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Sergi hakkında da bilgi veren Eker, "Bu sergide 45 adet tablo bulunmaktadır. 2 yıllık bir çalışmanın ürünleri olan bu eserler, Atatürk ve silah arkadaşlarının rotasını takip ediyor. 2018 Ekim ayında İtalya-Ostuni ve 2018 Aralık ayında İstanbul'da açılan bu sergi, şimdi Samsun'da izleyicilerin karşısına çıkacak. 'Yüzde 100' sergisi haziranda Amasya, temmuzda Erzurum, eylülde Sivas ve son olarak ekimde de Ankara'da sergilenecek. Toplam 7 istasyon ve 1 yıllık sergileme süreciyle proje tamamlanacak ve kayıtlanarak belgeselleştirilecektir." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Metin Eker'in konuşmasının ardından sergi, milletvekillerinin açılış kurdelesini kesmesiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Ardından davetliler, sergiyi gezerek resimleri yakından inceledi.