Çanakkale Şehitleri ve Doğu Türkistan Fotoğraf Sergisi
15 Mart 2019, Cuma - 15:15
Güncelleme: 06 Şubat 2020, Perşembe - 14:43

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı Medeniyet, Kültür, Sanat ve Fikir Topluluğu "Çanakkale Şehitleri ve Doğu Türkistan" konulu fotoğraf sergisi OMÜ Yaşam Merkezi'nde açıldı.

50 fotoğraftan oluşan serginin açılışına; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seher Balcı Çelik, ÖSYM İl Koordinatörü Prof. Dr. Nevzat Şahin, Medeniyet, Kültür, Sanat ve Fikir Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. İsmail Gelen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. İsmail Gelen "18 Mart 1915’te yedi düvele haddini bildirmiş ve yüzlerce yıldır âleme nizam vermiş olan Türk-İslam ruhu bugün hâlen aynı heyecan ve tutkuyla varlığını sürdürmektedir. Bu ruh; Bilge Kağan’ın da dediği gibi üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça, kimse tarafından bozulamayacaktır. Bir kez daha dünya tarihinde eşi benzeri bulunmayan Çanakkale Savaşı şehitlerini rahmetle yâd ediyoruz. Üniversite gençliği olarak; onları hiçbir zaman unutmadığımızı, unutmayacağımızı, onlara olan minnettarlığımızı bu sergi ile göstermek, şehitlerimize yönelik farkındalığı diri tutmak ve artırmak istedik. Doğu Türkistan’ın masum ve yalnızlaştırılmış halkının yanındayız. Bu sergi ile Çin’in karanlık yüzünü bir kez daha gözler önüne sermek istedik. Rektörlüğümüze, bize sağladığı imkân ve desteklerden ötürü teşekkür ederiz. Ayrıca sergiye katılarak onur veren tüm öğrenci arkadaşlarımıza ve Üniversite çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seher Balcı Çelik ise "Böyle bir günde bu anlamlı etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Ardından kurdele kesilerek fotoğraf sergisi ziyarete açıldı.