Mahir Yerlikaya Afiş Sergisi Eğitim Fakültesinde Açıldı
12 Aralık 2018, Çarşamba - 16:33
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 13:12

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Mahir Yerlikaya’nın afiş çalışmalarından oluşan sergi, Eğitim Fakültesi Sergi Salonu'nda açıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Mahir Yerlikaya’nın geçmişten günümüze tasarladığı 32 afişten oluşan serginin açılışına; Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Polat Şendurur ve davetlilerin yanı sıra Vezirköprü İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yerlikaya “Ağırlıklı olarak kültürel içeriğe sahip olan, 22 tanesi uygulanıp 10 tanesi sergi için tasarlanan, tiyatro, kongre ve konser gibi etkinliklerle bezeli afişlerin yer aldığı sergimize hepiniz hoş geldiniz. Afişlerin görevi, sadece okutmaktır. Bu sergide göreceğiniz afişleri, yeni bir bakış açısıyla yorumlamanıza fırsat vermeyi amaçladık.” şeklinde konuştu.

Sergi hakkında değerlendirmede bulunan Dr. Öğr. Üyesi Polat Şendurur ise “Hocalarımızın burada yaptığı etkinlikler ekstra önem taşıyor. Kendi uzmanlık alanlarında yaptıkları çalışmaları paylaşıyor olmaları bizler için büyük bir kazanç. Afişlerin sanatsal ve teknik boyutlarının ön plana çıktığı sergiyi, şahsım adına bir ders niteliğinde önemli buluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Mahir Yerlikaya Afiş Sergisi, 21 Aralık 2018 tarihine kadar Eğitim Fakültesi A Blok’ta  yer alan sergi salonunda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Haber : Hüseyin Özkan