İmamoğlu'ndan Özgün Eserler Resim Sergisi
11 Nisan 2016, Pazartesi - 11:31
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 22:00

Çağdaş Türk resim sanatının en önemli uluslararası kadın temsilcilerinden Gülten İmamoğlu’nun özgün eserlerinin yer aldığı resim sergisi Çorum Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı.

Serginin açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye Sanat Danışmanı Nilgün Ayşecik Çevik, çorumlu ressam Bünyamin Balamir ve sanatseverler katıldı.

Aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi ve Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü olan Prof. Dr. Gülten İmamoğlu, davetlilere sergiyi gezdirerek eserler hakkında bilgi verdi.

Özgün tarzıyla adından söz ettiren ve pek çok uluslararası ödüle sahip olan Gülten İmamoğlu bugüne kadar New York, Miami, Londra, Las Vegas, Los Angeles, San Fransisco, Florida, Chicago, Washington, Hollanda, Bulgaristan ve Pakistan’da çok sayıda önemli sergilere imza attı. Las Vegas South Nevada Fine Art Museum daimî koleksiyonunda iki eseri yer alan İmamoğlu’nun ayrıca Almanya Hagen Osthaus Museum ve Baksı Müzesi’nde birer eseri bulunuyor. İmamoğlu’nun resim sergisi 21 Nisan tarihine kadar açık kalacak.