“Başkalaşım: Deniz Canlıları” adlı Seramik Sergisi Sanatseverleri Bekliyor
06 Aralık 2018, Perşembe - 11:49
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 13:56

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Melda Genç, akademik çalışmaları kapsamında Samsun Piazza AVM’de “Başkalaşım: Deniz Canlıları” adlı ikinci kişisel seramik sergisini açtı.

OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay ve Prof. Dr. Ferşat Kolbakır’ın açılış kurdelesini kestiği seramik sergisi, su altı dünyasının sürdürebilirliğini vurgulamayı amaçlıyor.

Sergideki tüm eserleriyle deniz canlılarından yola çıkarak seramiğin malzemesi olan kili soyutlamacı bir anlayışla yeniden yorumlayan Melda Genç, denizlerin ve okyanusların küresel çöplükler olarak kullanılmasını engellemek amaçlı girişimler başlatılmasına rağmen, gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve deniz bırakmak için bireysel olarak da elimizden gelenin yapılması gerektiğini savunuyor.

Sergi, 10 Aralık tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.