MENU

Yazar Müftüoğlu İlahiyat Fakültesinde Konferans Verdi
31 Ekim 2018, Çarşamba - 16:19
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 15:12
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Müslümanların sorunlarına yönelik yazıları ve kitaplarıyla tanınan yazar Atasoy Müftüoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesinde “Sahte Mutlakların Hükümdarlığı” konulu bir konferans verdi.

Fakültenin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe; Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Batuk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“İslami farkındalığı yeniden kazanmak genç kuşakların sorumluluğunda”

Konuşmasında İslami farkındalığın ve bütünlüğün yeniden kazanılarak İlahi sınırların korunması gerektiğine dikkat çeken Atasoy Müftüoğlu şöyle devam etti: “İlahi sınırları koruyamadığımız bir dünyada yaşıyoruz. Tepeden dayatılan sahte bir varoluş, bilgi ve görüşlerle hayatımızı sürdürüyoruz. İslami farkındalığı kaybettiğimiz günden beri İslami olmayan bir yaşama sürgün edildik. Oysa İslami farkındalık, içtenlik ve liyakat ister. Bu farkındalığı yeniden kazanarak parçalanmış İslami bütünlüğü yeniden kurmak, genç kuşakların sorumluluğunda.”

“Gerçek özgürlük İslam’ın varoluş özellikleri tamamlandığında başlayacak”

Müslümanların birtakım dayatmalar sonucu iki farklı konfor alanına hapsedildiğini vurgulayan Müftüoğlu “Müslümanlar gelenek ve modern yaşamın konforuna hapsedildi. Bazı gelenekler dinin yerine geçtiği için dinden daha güçlü bir hâle geldi. Bu nedenle dinin kendisi hak ettiği ilgiye mazhar olamıyor. Elbette geleneklerin hepsi kötü değil, ancak gençlerimizin bu konuda seçici bir dikkate ihtiyacı var. Hangi gelenek korunmalı, hangisi kalkmalı iyi tayin edebilmeliler. Bu konfor alanlarından çıkmadan gerçek görülemez. Gerçek özgürlük, İslam’ın varoluş özellikleri tamamlandığında başlayacak.” dedi.

“Müslüman tüm insanlıkla temas edebilmelidir”

İslam’ın 1600’lü yıllardan sonra içerik üretemediğine işaret eden yazar Müftüoğlu “İslam, uzun bir süre önce içe kapanma sürecine girerek edilgen bir konuma geldi. Tarihe, gerçeğe, üretkenliğe yabancılaşma da üretene muhtaçlığı yarattı. Yeni dünyaya eski cevaplarla katılamazsınız. Bu nedenle bugünkü dil, hiçbir çevrenin ilgisini çekmiyor. Oysa Müslüman, tüm insanlıkla temas edebilmelidir. Kur’an’ın uyarılarına rağmen bâtıniyi kesin dinî bilgi kaynağı olarak almaksa, akılla ve tarihle teması kesmek demektir.” ifadelerini kullandı.

Yazar Atasoy Müftüoğlu’nun konuşmasının ardından konferans sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected