Sıfır Atık Projesi’ne Dâhil Olan OMÜ, Personel Eğitimlerine Başladı
24 Ekim 2018, Çarşamba - 17:46
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 11:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülüp Türkiye’deki bütün kamu kurum kuruluşları ile hastane, okul, üniversite, otel, terminal vb. birçok yer ve merkezde uygulanmaya başlanan “Sıfır Atık Projesi”ne Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) de dâhil oldu.

Projeye dair ilk toplantı

Proje çerçevesinde ilk bilgilendirme toplantısı, Rektör Danışmanı ve Üniversite Sıfır Atık Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Yüksel Ardalı rehberliğinde yapıldı. Toplantıya; Genel Sekreter Yardımcıları Serap Sivrioğlu Sezer ve Mustafa Kemal Çayıroğlu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural ile proje doğrultusunda seçilen odak noktaları personeli katıldı.

Toplantıda Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ardalı, Sıfır Atık Projesi’nin; öncelikle israfın önlenmesi, sahip olduğumuz kaynakların doğru ve verimli kullanılması ve atıkların ekonomik olarak değerlendirilmesi, dolayısıyla çevre ve doğaya karşı farkındalık ve duyarlılığın geliştirilmesi açısından önemli ve değerli bir proje olduğunu belirtti.

“Bir an önce harekete geçilmeli”

Bu konuda kaybedilecek zaman olmadığına ve bir an önce harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ardalı, projenin Samsun ayağının OMÜ’yle başlamasının da çok anlamlı olduğunu, bu eksende de zaman kaybetmeden çalışmalara başladıklarını söyledi.

Rektör Yardımcısı Ardalı, toplantının devamında projenin Üniversitede yürütülmesi adına; mevcut durum, yol haritası, işleyiş takvimi, bu konudaki eğitim ve etkinlikler hakkında değerlendirmelerde bulunurken projenin amacı, kapsamı ve önemini katılımcı personel ile paylaştı. Toplantıda ayrıca, seçilen odak personel bu konudaki fikir ve önerilerini de dile getirdi.

Sıfır Atık Projesi’nin ayrıntılarına http://sifiratik.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.