OMÜ'de "Kâğıtlar" İsimli Sergi Sanatseverleri Bekliyor
23 Ekim 2018, Salı - 10:53
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 11:20

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ezgin Yetiş, "Kâğıtlar" adlı kişisel sergisini açtı.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda düzenlendi.

Açılışa; OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Eker, Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, akademisyenler ve kalabalık bir öğrenci gurubu katıldı.

“Ebru, ana unsur olarak kâğıtlara yeniden can veren biçimsel ifadelerden biridir"

Açılıştan önce sergi hakkında bilgi veren Yetiş "Kâğıtlar, görsel ifadenin ilk eskizleri, sistematik biçimlendirme kurallarının temeli ve yazınsal biçimlerin taşıyıcısıdır. Antikiteden (İlk Çağ) günümüze kadar nesilden nesile görsel ve yazınsal dilin aktarımı; böylelikle geleneğin korunmasının gizli kahramanlarıdır. Kâğıtlar, uygarlığın somut olmayan unsurlarına vücut oldular. Üzerine resimler yapıldı, altınla süslendi, binlerce çeşit dil ve yazı karakteri gördüler. Kültürel değişim dönemlerinde hezimete uğrasalar da insanoğlu tarafından hatırı sayılır bir değer de gördüler. Endüstri çağının çokluğunda bile vazgeçilmez olan kâğıtlar, düşünce çağının katalizörü oldular. Son yıllarda ise kâğıtlarımız sayısal ekranlara dönüştü. Şu günlerde biçimin nihai aracı olan sayısal ekranlar ise, kâğıtlara çok şey borçlular. Ebrulu kâğıtlar, ilk ortaya çıktığından beridir görsel ifadeye yardımcı unsur olarak ve değer kavramını derecelendirmek için kullanıldılar. Ebru ise, ana unsur olarak kâğıtlara yeniden can veren biçimsel ifadelerden biri oldu." dedi.

Konuşmanın ardından serginin açılış kurdelesi kesildi ve toplu olarak sergi gezildi. Sergi, bir hafta boyunca açık kalacak.