Tiyatrocu Yaşar Gündem Öğrencilerle Sanatı Konuştu
10 Ekim 2018, Çarşamba - 16:01
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 11:25

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından geçen yıl itibariyle düzenlenmeye başlanan “Olmak Üzerine Konuşmalar” başlığı altındaki söyleşilerin bu seferki konuğu tiyatro oyuncusu Yaşar Gündem oldu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye; Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özen Kulakaç, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Keyifli ve doğal bir sohbet havasında gelişen söyleşi; Samsun Sanat Tiyatrosu’nun kurucusu, sanat yönetmeni ve oyuncusu olan Yaşar Gündem’in sanat ve tiyatro ile ilgili düşüncelerini katılımcılarla paylaşmasıyla şekillendi.

Sanat söyleşisi ve şiir dinletisi adı altında iki ayrı başlıkla yol alan söyleşide, ilk olarak Hasan Hüseyin Korkmazgil’in “Nehirler” şiirini yorumlayan Gündem; hayatı anlama, algılama ve yaşama noktasında bu şiirin kendinde bıraktığı etkileri tüm içtenliğiyle paylaştı. Oyuncu Gündem, ayrıca Nazım Hikmet Ran’ın şiirini de yorumladı.

“Hayatı ıskalamayın”

Konuşmasında “Tiyatro ile alakalı konuşacağız, tiyatro ile ilgili şeyler kurgulayacağız ve hayatımıza tiyatroyu sokacağız” diyen Gündem, özellikle öğrencilere geleceklerini sadece okul okumak, iş sahibi olmak ve para kazanmak üçgeninde sıkıştırmamaları gerektiğini söyledi.

Kendisini dinleyen gençlere “Hayatı ıskalamayın, hayatta başka işler, başka alanlar ve başka anlar da var. Bu yüzden sosyal aktivitelere katılın. Bu illa tiyatro olmayabilir; müzik, satranç, resim, futbol, bale ve benzeri aktivite ve hobileri kapsayabilir” şeklinde seslenen Gündem, katılımcıları da dâhil ettiği ve mini workshoplarla zenginleştirdiği söyleşisini alkışlar arasında sona erdirdi.