YFYİ Hızlandırma Programı 2016 Dönemi Başvuruları Başladı!
30 Mart 2016, Çarşamba - 16:21
Güncelleme: 14 Şubat 2024, Çarşamba - 11:32

ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından bu sene 12.’si düzenlenen “Yeni Fikirler Yeni İşler”in, 2016 yılı için başvuru dönemi başladı.

Her yıl yüzlerce girişimciye iş fikirlerini geliştirme olanağı sunan YFYİ, ister ticarileşme sorunları yaşayan bir şirket olsun, isterse kendi pazarında belli bir yer edinmiş ve artık uluslararası pazarlara açılmaya çalışan bir teknoloji KOBİ’si olsun her aşamadaki girişimciye destek oluyor. 12 yıldır teknoloji alanında hizmet veren birçok şirketin ticarileşmesinde büyük rol oynayan YFYİ, girişimcilere yalnızca teoride değil, kendilerine fayda sağlayacak eğitim ve mentorluk programlarıyla da destek oluyor.

YFYİ geçen senelerde olduğu gibi bu sene de hem fikir aşamasındaki girişimlere hem de şirketleşip henüz tam olarak büyümeyen şirketlere destek sağlıyor. T-IDEA kapsamında lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi veya yeni mezun öğrencilerin başvuruları alınıyor ve TÜBİTAK’ın BİGG kriterlerine uyanlar T-BİGG programı ile 150.000 TL maddi yardımdan faydalanma imkanı bulabiliyor. Bununla beraber, şirketi 4 yaşından küçük ve 100.000 TL’den fazla yatırım almamış girişimleri ise T-START kapsamında değerlendirmeye alıyor ve şirketlerin bilişim, sağlık, enerji ve tüketici elektroniği alanlarındaki projelerinin ticarileşme sürecini hızlandırıyor. YFYİ Hızlandırma Programı 1 Mayıs 2016’ya kadar başvuruları kabul edecek.

Detaylara http://goo.gl/7kaeOq adresinden ulaşabilirsiniz.