OMÜ YDYO Danışmanlık ve Gençlik Ofisi TÜBİTAK Ve Samsun Büyükşehir Belediyesi İle Görüştü
16 Ocak 2018, Salı - 16:52
Güncelleme: 18 Ocak 2018, Perşembe - 09:15

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkan Vekili Bekir Çengelci ve beraberindeki ekip, Samsun’da inşasına başlanacak Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum Projesi ile ilgili görüşme yapmak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Ziyarete görevli olarak bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisi Koordinatörü Nazan Şimşek, ofis bünyesinde oluşturulan “Samsun Bilim Gönüllüleri” grubuyla birlikte hayata geçirdikleri “Bir Dilim, Bilim” projesi ve ofisinin Bilim Merkezine yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Üniversite öğrencilerinin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Çengelci ise, projeyi daha kapsamlı ele almak istediklerini belirtti. Birlikte yapılacak ileriye dönük çalışmalar hakkında da görüşlerini bildiren Çengelci, özelde bu projenin, genelde ise Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı ve TÜBİTAK’ın genç bilim heveslilerine yönelik sunabileceği fırsatlara da değindi. Çengelci, bu yöntemlerle OMÜ'de eğitim gören yetenekli ve bilime hizmet edecek gençlerin açığa çıkarılmasının, bilim merkezi projelerinin yaygınlaştırılmasının temel hedefi olduğunu belirtti.

Görüşmelere başkanlık eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Ramazan Aydın, Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum Projesi Koordinatörü Mustafa Güler ve 35 OMÜ öğrencisinin katılımıyla oluşturulan “Samsun Bilim Gönüllüleri” grubu da gruplarının daha çok yeni oluşturulmuş olmasına rağmen umut verici çalışmalarla işe koyulduklarını belirttiler.

Samsun Bilim Gönüllüleri Hakkında

Samsun Bilim Gönüllüleri; her yaştan çocuklara, gençlere ve halka bilim merkezini ve önemli bilim insanlarını tanıtma, bilimin günlük yaşamımızın bir parçası olduğu farkındalığı oluşturma, öğrencilerimizin akademik çalışmalarını bilim yapma ve bilimi sevdirme ekseninde planlamalarını sağlamak amacıyla Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisi tarafından koordine edilmektedir.

Grup, projelerinin ilk ayağını OMÜ Anaokulundaki 6 yaş grubu çocuklarla, 15 ve 18 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirdi. İlk çalışmalarının verdiği şevkle yoluna devam eden “Samsun Bilim Gönüllüleri", önümüzdeki günlerde etkinliklerini Samsun geneline yaymayı planlıyor.