Memleket Hasreti Fotoğraflara Yansıdı
22 Aralık 2017, Cuma - 16:00
Güncelleme: 23 Aralık 2020, Çarşamba - 00:41

Memleket fotoğrafları Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulunda (MYO) sergileniyor. Öğrencilerin memleketlerinde çektikleri fotoğraflardan oluşan “Memleket Havası” fotoğraf sergisi, Çarşamba Ticaret Borsası MYO’da düzenlenen törenle açıldı.   20 Aralık – 12 Ocak tarihleri arasında açık kalacak serginin açılışına Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Can Altunay, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sinan Kaya, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın,  Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

“Hep hatırlayacağımız bir etkinliğe imza attık”

Tören, öğrenciler adına Gözde Koç’un konuşması ile başladı. Gözde Koç "2 yıl süren öğretim hayatımızda büyük bir mutlulukla geride bırakacağımız ve hep hatırlayacağımız bir etkinliğe imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere destekleriyle güç katan Müdürümüz Prof. Dr. İsmail Aydemir ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

“Amacımız Öğrencilerin Organizasyon Yeteneğini Ortaya Çıkarmak”

Açılış töreninde konuşan serginin danışmanı Öğr. Gör. Mürsel Kan, Sosyal Güvenlik programı 2. sınıf öğrencilerinin düzenlediği etkinliğin okulun ilk fotoğraf sergisi olduğunu vurgulayarak emeği geçen ve katkısı olan herkese şükranlarını sundu. Mürsel Kan, etkinliği düzenlerken asıl amaçlarının, öğrencilerin organizasyon yeteneklerini ortaya koymalarını sağlamak olduğunu belirtti. Kan "Genç arkadaşlarımız Halkla İlişkiler dersinde öğrendiklerini bu organizasyonla hayata geçirdi. 'Bir etkinlik nasıl yapılır?' tüm aşamalarıyla uygulandı. 40 kişi bir araya gelerek bir ürün ortaya koyabileceklerini gösterdi." dedi.

“Yetenekler ile Coğrafi Güzellikler Birleşti”

Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Can Altunay ise etkinliğin, öğrencilerin yetenekleriyle Türkiye’nin coğrafi güzelliklerinin birleştirdiği bir sergi olduğunun altını çizerek başta Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencileri olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

“Burada Yoğun Bir Çaba Var”

Son olarak söz alan Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu da serginin hazırlanış sürecini başından bu tarafa takip ettiğini belirterek “Burada yoğun bir çaba, kayda değer bir emek söz konusu. 'Marifet iltifata tabidir' sözünden hareketle hepinizin ellerine sağlık, emeğinize sağlık.” dedi.

Memleket Fotoğrafları Dile Geldi

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek sergi ziyarete açıldı. Oldukça ilgi çeken fotoğraflar tek tek incelendi. Sergi öncesi öğrencilerden Yekta Enes Can ve Onurhan Yiğit mini bir konser verdi.
Meslek Yüksekokulunun Sosyal Güvenlik programı 2. sınıf öğrencileri tarafından açılan sergide yaklaşık 200 fotoğraf arasından seçilen 27 fotoğraf bulunuyor. Fotoğraflar, öğrencilerin geldiği coğrafya hakkında da oldukça dikkat çekici bilgiler sunuyor. Tüm hazırlıkları öğrenciler tarafından yapılan etkinlik alışılagelmiş sergi yönteminin dışına taşıyor ve fotoğraflar duvar ya da şövalye yerine ağa asılarak sergileniyor.

“Çok güzel bir çalışma okulda değerlendireceğiz”

Mazereti nedeniyle açılış törenine katılamayan Müdür Prof. Dr. İsmail Aydemir  serginin hazırlıklarını bir gün önce yerinde inceleyerek Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi ile gezdiği sergi alanında öğrencileri tek tek kutladı ve fotoğrafları okulda değerlendireceklerini belirtti. Prof. Dr. Aydemir ayrıca öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Sergi, hafta arası 12 Ocak tarihine kadar Çarşamba Ticaret Borsası MYO’da gezilebilecek.