Mühendislik Fakültesinde Birim Kalite Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Birim Kalite Komisyonu Toplantısı, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Çetin Kurnaz başkanlığında gerçekleştirildi.
Mühendislik Fakültesinde düzenlenen toplantıya Rektör Danışmanı Doç. Dr. Begüm Korunur Engiz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, Birim Kalite Komisyonu üyeleri ile Kalite Koordinatörlüğü personeli katıldı.
Toplantıda, fakültenin kalite güvence sistemi kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde ele alındı. Bu kapsamda Birim İç Değerlendirme Raporu (BİDR), Yönetimin Gözden Geçirilmesi (YGG) Raporu, ÜNİKYS üzerinden yürütülen geri bildirim yönetimi süreçleri, eylem planları, Düzeltici ve İyileştirici Faaliyet (DİF) kayıtları ile kalite performansına ilişkin analiz sonuçları değerlendirildi.
Kalite süreçleri kapsamlı olarak değerlendirildi
Toplantıda, Mühendislik Fakültesinin güçlü yönleri ile gelişime açık alanları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Kalite süreçlerinin daha etkin yürütülmesine yönelik öneriler değerlendirilirken, veriye dayalı analizlerin karar alma süreçlerine sağlayacağı katkılar üzerinde duruldu.
Ayrıca yükseköğretimde kalite güvencesi sistemi, kurumsal akreditasyon ve program akreditasyonu süreçlerine ilişkin güncel gelişmeler katılımcılarla paylaşıldı. Kalite kültürünün akademik birimlerde yaygınlaştırılması, sürekli iyileştirme anlayışının güçlendirilmesi ve ÜNİKYS'nin kalite süreçlerinde daha etkin kullanılmasına yönelik değerlendirmeler gerçekleştirildi.
Toplantı, kalite güvence sisteminin sürekli geliştirilmesine yönelik görüş ve önerilerin paylaşılmasının ardından sona erdi.



