MENU

AKM’de Nostaljik Esintiler: Tahir Aydoğdu İnternet Korosu Sultan Besteleri Konseri ve Tuğra Sergisi
24 Mayıs 2024, Cuma - 19:15
Güncelleme: 24 Mayıs 2024, Cuma - 19:29
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra İşletme Fakültesince düzenlenen “Tahir Aydoğdu İnternet Korosu Sultan Besteleri Konseri ve Tuğra Sergisi”, nostaljik rüzgârlar estirdi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKM) organize edilen konserde, Osmanlı sultanları ve şehzadelerinin bestelediği ezgiler Tahir Aydoğdu İnternet Korosu tarafından seslendirilirken,  AKM fuaye alanında açılan “Tuğra Sergisi” ile de Osmanlı sultanlarına ait tuğralar sergilendi.

Bafra İşletme Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Suzan Urgan öncülüğünde ve TRT sanatçısı Tahir Aydoğdu şefliğinde verilen konseri; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, birçok akademisyen ve öğrenci takip etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Terzi: “OMÜ, kurtuluş ruhunu temsil eden bir üniversitedir”

Konser öncesi selamlama konuşmasında söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, böyle bir etkinlikte bulunmaktan ötürü mutluluk duyduğunu belirterek “Üniversitemiz, adını 19 Mayıs'tan alan ve kurtuluş ruhunu temsil eden bir üniversitedir. Bu şehirde, bu ruhu yansıtan bestelerin sergilenmesine ev sahipliği yaptığı için koronun değerli üyelerine ve emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemize hoş geldiniz, şeref verdiniz.” şeklinde konuştu.

50 kişilik koronun icra ettiği konserin repertuvarında; Sultan 3. Selim’den “Sûz-i Dilârâ Peşrevi”, “Ab-ü Tâb ile Bu Şebhâneme Cânân Geliyor”, “Gönül Verdim Bir Civâne”, “Bir Nev-Civâne Dil Müptelâdır”, “Ey Gaziler Yol Göründü”, Sultan 2. Mahmut’tan “Nihal-i Kâmetin Bir Gül Fidandır”, “Aldı Aklım Bir Gonca Leb”, “Bulsun İkbâl Devletin Günden Güne Olsun Küşâd”, Gazi Giray Han’dan “Mahûr Peşrev”, Sultan 4. Murat’tan “Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan”, “Uzzâl Peşveri”, Seyfettin Osmanoğlu’ndan “Hüzzâm Peşrev”, Gevheri Osmanoğlu’ndan “Başka Bir Âlem Gerektir Gönlümü Seyrân İçün”, Mehmet Vahidettin’den “Hicran ile Dil-Hastayım Ümmid ile Nalan”, Sultan 1. Mahmut’tan “Şehnaz Perşevi”, Şehzade Korkut’dan “Kürdî Perşevi”, Sultan 2. Beyazid’den “Nevâ Perşevi”, Sultan Abdülaziz’den “Bi Huzurum Nale-i Mürg-i Dili Divâneden”, “Hicaz Sito” ve laedri (söz yazarı ve bestecisi bilinmeyen) “Ebrulerinin Zahm-ı Nihandır Ciğerimde” eserleri yer aldı.

Konser, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected