Ankara Üniversitesi Öğrencileri, ‘19 Mayıs Ata'ya Saygı Turu’ Kapsamında OMÜ’ye Ulaştı
17 Mayıs 2024, Cuma - 10:10
Güncelleme: 22 Mayıs 2024, Çarşamba - 09:38

Ankara Üniversitesi (AÜ) Hitit Bisiklet Topluluğu üyeleri, ‘19 Mayıs Ata'ya Saygı Turu’ kapsamında 450 km pedal çevirerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğüne ulaşarak Türk Bayrağı ve Ankara Üniversitesi Flaması’nı yetkililere teslim ettiler.

Etkinlik kapsamında topluluk üyesi öğrenciler, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Öztürk tarafından kendilerine teslim edilen Türk Bayrağı ve Ankara Üniversitesi Flaması’nı Kurtuluş Savaşının başladığı ve milli mücadelenin başlangıç noktası olan Samsun'a bisiklet ile ulaştırıp OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi’ye teslim etti.

Hitit Bisiklet Topluluğu üyelerince Kurupelit Kampüsü girişinde açılan bayraklar, 10 bisikletçi eşliğinde Rektör Yardımcısı Terzi’ye teslim edildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlik Rektör Yardımcısı Terzi’nin Ankara Üniversite öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.