MENU

Gündüz Bakımevinin Minik Kitap Kurtları, Kütüphane Haftası’nda Merkez Kütüphanenin Çocuk Bölümünü Ziyaret Etti
30 Mart 2024, Cumartesi - 16:34
Güncelleme: 05 Nisan 2024, Cuma - 10:57
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Her yıl 27 Mart –  2 Nisan tarihleri arasında tüm Türkiye’de kutlanan Kütüphane Haftası’nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesindeki Gündüz Bakımevi öğrencileri, farklı gruplar hâlinde Merkez Kütüphaneyi ziyaret etti.

Bu yıl 60.’sı kutlanan Kütüphaneler Haftası kapsamındaki ziyarette OMÜ Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığına bağlı Gündüz Bakımevinin minik öğrencileri, Bakımevi Müdürü Ayşegül Sözen ve öğretmenlerinin kılavuzluğunda Merkez Kütüphanenin Çocuk Bölümünde ağırlandı.

Ziyaret sürecinde Merkez Kütüphane yetkilileri, çocuklara Kütüphanede uyulması gereken kurallar ve Kütüphaneden nasıl faydalanabilecekleri ile ilgili bilgiler verdi.

Minikler, Kütüphaneye kitap bağışladı

Bakımevinin minik kitap kurtları, Çocuk Bölümü’ndeki rengârenk kitapları ve materyalleri incelerken kendileri için oluşturulan köşelerde eğlenceli ve öğretici vakit geçirdi. Ziyarette ayrıca, Gündüz Bakımevi öğrencileri, Merkez Kütüphaneye kitap hediye ederek jestte bulundu.

Ziyaret dolayısıyla açıklamada bulunan Gündüz Bakımevi Müdürü Ayşegül Sözen, ilk çocukluk döneminde, öğrenme faaliyetinin bariz ve kalıcı bir biçimde oluşmaya başladığına dikkat çekerek çevrenin ve bu doğrultuda yaşanan tecrübelerin çocuklar üzerinde önemli etkileri olduğunu dile getirdi.

Müdür Sözen “Kütüphanelerdeki çocuk bölümlerinin, çocukların yeteneklerinin geliştirilmesinde başat bir rolü var”  

Müdür Sözen, kütüphanelerdeki çocuk bölümlerinin; okuma yazma bilmeyen çocukların keşfetme, toplumsallaşma ile hayal dünyaları ve düşünme yeteneklerinin geliştirilmesinde başat bir rolü olduğuna işaret etti.

Şube Müdürü Ciğerci: “Önemli olan husus, kitap ve kütüphane sevgisi ile büyüyen kuşaklar yetiştirmek

Çocuklara ziyarette eşlik eden SKS Daire Başkanlığı Sosyal Hizmet Birimi Şube Müdürü Ali Cengiz Ciğerci de kütüphanelerin bireylere kazandırdıklarına değinerek “Yaşadığımız bilgi ve teknoloji çağında kütüphane alışkanlığının ve kültürünün küçük yaşlarda fark edilmesi, dolayısıyla kitap ve okuma sevgisinin edinilmesi, çocukların geleceğini şekillendirmesinde ve ona yön vermesinde hayati bir öneme sahip. Bu farkındalık onların kişisel gelişimine büyük katkılar sağlayacaktır. Burada önemli olan husus, bu sevgiyi onlara aşılayarak kitap ve kütüphane sevgisi ile büyüyen kuşaklar yetiştirmek.”

Ziyaret sonunda, minik öğrencilerin mutluluğu ve keyfi, Merkez Kütüphane önünde verdikleri pozlarla yüzlerine yansıdı.

X
Secure Login

This login is SSL protected