MENU

‘3 Mart Dünya İşitme ve Odyoloji Profesyonelleri Günü’ İçin OMÜ’de Stant Kuruldu
04 Mart 2024, Pazartesi - 14:28
Güncelleme: 04 Mart 2024, Pazartesi - 15:51
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve İşitme Konuşma Bilimcileri Derneği iş birliğiyle, Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Odyometri Programı öğrenci ve öğretim elemanları tarafından kutlama etkinliği yapıldı.

3 Mart Dünya İşitme ve Odyoloji Profesyonelleri Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, işitme tarama uygulaması ve işitme sağlığının korunmasına yönelik bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Odyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Handan Turan Dizdar ve Odyometri Programı Öğr. Gör. Fatih Mehmet Şahin’in rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, standı ziyaret eden 100 kişiye işitme taraması yapıldı. Yapılan taramalar sonucunda işitme kaybı şüphesi olan katılımcılar, ileri tetkikler için ilgili bölümlere yönlendirildi.

Etkinliğe; OMÜ Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Faruk Tan’ın da katıldı. Ziyaretleriyle etkinliğe destek veren Terzi ve Tan, yapılan çalışmaları yakından incelediler ve katılımcılarla bir araya gelerek işitme sağlığı konusundaki önemli bilgileri paylaştılar.

Etkinlik, işitme ve odyoloji alanında farkındalık oluşturmak ve işitme sağlığının önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bir dizi etkinlikle devam edecek.

X
Secure Login

This login is SSL protected