MENU

Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleri 2024’te Yükseköğretimde Başarı Ödülü OMÜ’nün
27 Şubat 2024, Salı - 12:42
Güncelleme: 29 Şubat 2024, Perşembe - 09:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Yeni nesil iş ve ekonomi dergisi Strong Bosses tarafından düzenlenen “Türkiye  İnovasyon ve Başarı Ödülleri”nde ‘Yükseköğretim Kurumları’ kategorisinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ‘Yükseköğretimde Başarı Ödülü’ne değer görüldü.

26 Şubat 2024 tarihinde WOW İstanbul Hotels & Convention Center’da Nefise Karatay ve Hakan Bilgin’in sunumu ve şarkıcı Işın Karaca’nın konseriyle gerçekleşen ödül töreninde OMÜ’yü, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk temsil etti.

OMÜ’nün onurlandırıldığı gecede söz konusu ödülü Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a, sunucular Nefise Karatay ve Hakan Bilgin takdim etti.

Yeni nesil iş ve ekonomi dergisi Strong Bosses tarafından bu sene 4.sü düzenlenen “Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleri” gala gecesinde iş, sanat, eğitim ve spor dünyasından başarılı isimler ödüllendirildi.

Rektör Ünal “Varlığımızı, ilerlememizi ve gelişimimizi mücadelemize borçluyuz”

Layık görülen ödül dolayısıyla memnuniyet ve mutluluğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“İnovasyon (yenilikçilik) kültürünün OMÜ’de kök salması ve yaygınlaşmasının sonuçlarını almaya başladık. Öncelikle Türkiye’mizin ve Üniversitemizin araştırma geliştirme (AR-GE) potansiyeli ile üretken akademisyenlerine inanıyor ve güveniyoruz. OMÜ olarak varlığımızı, ilerlememizi ve gelişimimizi mücadelemize borçluyuz. İlham veren bu ödülün, hepimize kılavuzluk edeceği ve nice başarıların müjdecisi olacağı kanaatindeyim.”

“OMÜ, yeni nesil liderler ve bilim insanları yetiştirmekte”

Ödül töreninde yaptığı konuşmada ise Üniversitedeki AR-GE çalışmaları sayesinde üretilen teknoloji ve bilgiyi toplumun hizmetine sunmayı bir sorumluluk olarak benimsediklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ünal, devamında şunları kaydetti:

“OMÜ’den kısaca bahsetmek isterim. Kuruluşu yarım asra dayanan Üniversitemiz, bugün geldiği noktada 116 ülkeden yaklaşık 6 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmakta ve 8 binin üzerinde lisansüstü öğrencisiyle toplamda 57 bin öğrenciye eğitim imkânı sunmaktadır. Üniversitedeki inovasyon çalışmaları, 2021 yılında eğitimle AR-GE'nin bir döngüye girmesi neticesinde önemli bir ivme kazandı. Özellikle Türkiye Yeterlikler Çerçevesi ve Avrupa Yeterlikleri Merkezinde eğitim alan ve bu merkezde yenilikçi eğitim anlayışını benimseyen öğrenciler, AR-GE faaliyetleriyle ürettikleri teknoloji ve bilgiyi toplumun hizmetine sunmayı bir sorumluluk olarak benimsiyorlar. Karadeniz Bölgesi’nin önde gelen üniversitelerinden biri olarak OMÜ hem bölgesine hem de ülkeye önemli katkılar sağlamaktadır. Bilgi ve teknoloji üretimiyle insanlığa hizmet etme amacıyla hareket eden Üniversitemiz, bünyesindeki öğrenciler aracılığıyla yeni nesil liderler ve bilim insanları yetiştirmekte. Bu değerli katkılarınızdan ve davetlerinizden dolayı sizlere özellikle teşekkürlerimi sunuyorum.”

Türkiye  İnovasyon ve Başarı Ödülleri web sayfası:

https://turkiyeinovasyonvebasariodulleri.com/

X
Secure Login

This login is SSL protected