MENU

OMÜ, TÜBİTAK Desteği ile Geleceğin Kadın Liderlerini Destekliyor
06 Şubat 2024, Salı - 13:21
Güncelleme: 06 Şubat 2024, Salı - 13:22
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde gerçekleştirilen, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'ın BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında hayata geçirilen "Geleceğin Kadın Liderlerinin Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesi-II" projesi, çevrimiçi olarak başladı. Proje, 23 farklı üniversitede lisansüstü programlarda öğrenim gören kadın öğrencilerin liderlik becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Proje yürütücüsü OMÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hatice Kumcağız, Projenin Düzenleme Kurulu Üyeleri ve Eğitmenler; Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak, Dr. Öğr. Ü. Dilek Eroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Faruk Caner Yam, Dr. Öğr. Üyesi Ozan Korkmaz. Proje Bilim Kurulu Üyesi ve Eğitmenler; Prof. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Doç. Dr. Arzu Kirman Bilgin, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yılmaz, Eğitmenler; Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Atar Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Dilek Eroğlu, Dr.Öğr. Üyesi Tolga Türköz. Proje Destek Personeli Uzman Ayhan Sertkaya, Uzman Damla Nur Kinsiz, Arş. Gör. Mehmet Yazıcı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Öğrencisi Dilber Sağır ile birlikte proje gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında verilen eğitimler, kadın araştırmacıların akademik hayatlarında ilerleme cesareti göstermelerine ve yaratıcılık kabiliyetlerinde gelişmeler sağlamalarına odaklanıyor. Ayrıca, kadınların motivasyonlarının artırılması ve girişimci özelliklerinin desteklenmesi için çaba harcanıyor.

Eğitimlerde, toplumsal cinsiyet kavramlarından başlayarak liderlik tanımları ve iyi liderlerin özellikleri gibi konular işlenecek. Katılımcılar, birlikte çalışma sürecinde güç paylaşımı ve başarılı bir örgüt oluşturma süreci gibi pratik konuları da öğrenecekler.

23 farklı üniversitede gerçekleştirilen proje, çalışma hayatında daha fazla kadın liderin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, katılımcılara 37 saat teorik ve 25 saat uygulamalı olmak üzere toplamda 62 saatlik bir eğitim verilecek.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen "Geleceğin Kadın Liderlerinin Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesi" adlı ilk projenin olumlu geri dönüşler alması üzerine, bu yıl ikincisi düzenleniyor. Proje öncesi ve sonrası katılımcılara yapılan anketler ve günlük değerlendirmelerle programın etkililiği değerlendirilecek ve elde edilen verilerin yayınlanmasıyla projenin etkisi artırılacak.

Proje hakkında daha fazla bilgi almak ve güncel gelişmeleri takip etmek için proje web sayfası ve sosyal medya hesapları ziyaret edilebilir.

X
Secure Login

This login is SSL protected