MENU

Geleceğin Veteriner Hekim Adayları Düzenlenen Törenle Beyaz Önlüklerini Giydi
16 Kasım 2023, Perşembe - 09:37
Güncelleme: 16 Kasım 2023, Perşembe - 14:27
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi ‘11. Beyaz Önlük Takdim Töreni’ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleştirildi.

Programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Elif Köse Avan, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Alışır: “Sizler ilk 5 içerisinde yer alan fakültedesiniz”

Veteriner Fakültesi tanıtım filminin gösteriminin ardından başlayan programda konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, “Ülkemizde 30’un üzerinde Veteriner Fakültesi var. Sizler ilk 5 içerisinde yer alan fakültedesiniz. Bazen ilk adımlar çok önemli oluyor. Hayatınızda attığınız bu ilk adım, hayatınıza şekil veren adım olacak. Hayatınıza yön verip OMÜ’yü seçtiğiniz için ben çok teşekkür ediyorum. Hem akademik nitelik hem bilimsel çalışmalar hem de uygulamanın en üst düzeyde ilerleyen fakültedesiniz. Ben eminim ki fakültenizdeki değerli hocalarınızın öğrencisi olmak size daha fazla etki edecek. Yarının geleceği ve emanetçileri olarak daha ileriye gideceğinize eminiz.” ifadelerini kullandı.

Dekan Tütüncü: “Öğrencilerimize kaliteli bir eğitim sunuyoruz”

Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, “Veteriner Fakültesi öğrencisi olarak zorlu, özveri ve yoğun bir çalışma gerektiren bir eğitim dönemine başladınız. Fakültemiz kurulduğu yıldan itibaren kısa süre içinde büyük ilerlemeler elde etti. Fakültemizdeki gelişmiş laboratuvar ve eğitim olanaklarıyla öğrencilerimize kaliteli bir eğitim sunuyoruz. Fakültemiz 5 bölüm ve 23 anabilim dalından oluşmaktadır. Her biri kendi alanında yetişmiş 82 öğretim üyesi ve 33 araştırma görevlisi ile eğitim öğretim süreci yürütülmektedir. Fakültemizde yürütülen ulusal ve uluslararası bilimsel araştırma çalışmaları oranı ile mevcut veteriner fakülteleri ortalamalarının üzerinde yer almaktadır.” dedi.

Hayvan Hastanesinin başarılarından da bahseden Dekan Prof. Dr. Mehmet Tütüncü konuşmasına şöyle devam etti:

“Hayvan hastanemiz 2018 yılından itibaren 7/24 hizmet vermeye başladı. 2023 yılında 350’si yaban hayvanı olmak üzere 30 bin üzerinde hasta tedavi edildi. Bölgenin tek ve modern hayvan hastanemizde hayatı paylaştığımız canlara hizmetin yanında öğrencilerimizin klinik uygulamalara ve gece nöbetlerine eşlik etmeleri mesleki gelişimlerine önemli katkılar sağlamaktadır. Ayrıca hastanemizde klinik beceri laboratuvarı da bulunmaktadır. Yakın bir zamanda teslim alacağımız yeni fakülte binamız ile eğitim, araştırma ve hizmet kalitemizi artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca sizleri de yeni fakülte binamızdan mezun edeceğiz.

“Başlıca hedefimiz; nitelikli, deneyimli ve donanımlı Veteriner hekimler yetiştirmek”

Başlıca hedeflerinin; nitelikli, deneyimli ve donanımlı Veteriner hekimler yetiştirmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tütüncü, “Sizleri ailelerinizin bize emaneti olarak görüyoruz. Bizlere emek veren ve yetiştiren hocalarımız gibi bizlerde mesleğin temsilcileri olarak sizleri yetiştirmek için azami çaba sarf edeceğiz ve her zaman yanınızda olacağız. Ailemize vefa, mesleğimize vefa,  milletimize vefa ve ülkemize vefa bu çabamızı zorunlu ve değerli kılmaktadır. Burada giyeceğiniz beyaz önlük, hekimlik mesleğinin değerlerini temsil ediyor. Hayatınız boyunca çalışkan, dürüst, vatanını seven, vazife şuuruna, ahlaki ve milli değerlere sahip, insana değer veren, adaletli ve vicdanlı Veteriner Hekimler olarak Ülkemize ve insanlığa en iyi şekilde hizmet etmeniz en büyük arzumuzdur. Mesleğimiz ülkemiz gıda tarım ve hayvancılığın sürdürülmesine değer katan stratejik öneme sahiptir. Bu değerlerin bilinciyle beyaz önlüğünüze sahip çıkmanızı ve hareket etmenizi diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır tarafından katkılarından dolayı Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Elif Köse Avan’a fidan sertifikası takdiminde bulundu.

Daha sonrasında program, Veteriner Fakültesi öğrencilerinin gelenekselleşen ‘Beyaz Önlük Takdim Töreni’ ile önlüklerini giymesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected