MENU

Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezi Personellerine Yönelik Eğitim Semineri Düzenledi
14 Kasım 2023, Salı - 13:29
Güncelleme: 14 Kasım 2023, Salı - 13:30
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Aydın Avci, Dr. Öğr. Üyesi Özge Öz Yıldırım ve Arş. Gör. Dr. Dilek Çelik Eren tarafından Özel Engelli Bakım Merkezleri Derneği ile işbirliği içerisinde tüm Türkiye’deki Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezlerinde çalışan personellere yönelik Online Eğitim Semineri 350 personelin katılımı ile gerçekleştirildi.

Seminerin oturum başkanlığını yapan Prof. Dr. İlknur Aydın Avci böyle bir etkinliği yürüttüğünde mutluluk duyduğunu belirterek ‘Uyuz hastalığı ve Uyuz Hastalığında Bakım Konusu’nu anlatması için sözü Arş. Gör. Dr. Dilek Çelik Eren’e bıraktı. Çelik Eren, uyuz hastalığının özellikle bakımevleri gibi toplu yaşanılan yerlerde hızlı bir şekilde yayılan bir bulaşıcı hastalık olduğunu ve bu hastalıkta bakımın çok değerli olduğunu belirtti.

Ardından Dr. Öğr. Üyesi Özge Öz Yıldırım, ‘Mevsimsel Aşılar’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunum kapsamında Sağlık Bakanlığı Genişletilmiş Aşı programı kapsamında yaşlılara uygulanan mevsimsel aşılardan Grip ve Pnömoni aşılarına ve bu aşılan önemine yönelik sunumunu gerçekleştirdi.

Sunumlar sonrasında katılımcıların soruları Prof. Dr. İlknur Aydın Avci, Dr. Öğr. Üyesi Özge Öz Yıldırım ve Arş. Gör. Dr. Dilek Çelik Eren tarafından cevaplandı. Projenin farklı eğitim konularında Türkiye’deki  Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezlerinde çalışan tüm personelleri kapsayacak şekilde devam edilmesi ve iş birliğinin sürdürülmesi kararı ile program sonlandırıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected