MENU

OMÜ’de İç Tetkikçi Eğitimi Düzenlendi
09 Kasım 2023, Perşembe - 16:06
Güncelleme: 09 Kasım 2023, Perşembe - 16:54
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) Kalite Standartları gereğince düzenlediği İç Tetkikçi Eğitimi, 164 personelin katılımıyla gerçekleşti.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programına; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Kalite Koordinatörü olan Prof. Dr. Sevim Alışır katıldı.

Eğitim programımda; İç Tetkik Esasları konu başlığında Öğr. Gör. Dr. Gülen Yeşilören Akal tarafından TS EN ISO 19011 Yönetim Sistemlerini Denetleme Kılavuzu, Genel Kavramlar ve Tetkik Prensipleri hakkında bilgi verildi. Daha sonra Dr. Esra Tutkun Şıvgın tarafından OMÜ KGS Genel Bilgilendirme, İç Tetkik Süreci İşlemleri, ÜNİKYS İç Tetkik Modülü ile Uygulamalı İç Tetkik konuları anlatıldı.

Rektör Ünal “Elimizdeki en güçlü kriter, denetim ile güçlendirmek”

İç Tetkikçi Eğitimi’nde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Kaliteyi yaşam biçimi olarak algılamamız gerekiyor. Her birimizin kendini güvende hissetmesi ve yaptığı işten mutlu olması gerekiyor. Elimizdeki en güçlü kriter, denetim ile güçlendirmek. Hukuku aktifleştirmek ve hukukun üstünlüğünü kabul etmek gerekiyor. Eğitim sonucunda oraya çıkacak olan eylem çok önemli. 2023 yılını üniversitemizin dijitalleşme ve kurumsallaşma yılı yapacağız demiştik. Umuyorum ki yıl bitiminde biz bunu büyük oranda gerçekleştirmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Rektör Ünal konuşmasına şöyle devam etti:

“Sizler yarım asırlık bir üniversitenin dijital sistem değişimini sağlıyorsunuz. Her konuda birbirimizi desteklemeliyiz. Birbirimize vereceğimiz katkı bizi daha da yukarıya taşıyacak. Sistemle alakalı eleştirileriniz bizler için önemli. Kurumsallaşma süreci için konuları ele alıp değerlendirmemiz gerekiyor. İlerleyen süreçlerde hedefleri gerçekleştirme noktasında tekliflerinizi bekliyoruz. Bu süreç bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

“Bilgilendirme toplantısının amacı, iç tetkik sürecimizi nasıl yürüteceğiz kısmında bir farkındalık oluşturmak”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır ise, “Bir yıl içinde yapılan tüm faaliyetleri, iç tetkik ve yönetimi kapsamında değerlendirip ardından kurumsal değerlendirmemizi tamamlayacağız. Bilgilendirme toplantısının amacı, iç tetkik sürecimizi nasıl yürüteceğimiz hakkında bir farkındalık oluşturmak.
İç tetkik olarak tanımladığımız kısım üniversitemizin misyonu, vizyonu ve kalite politikası gereği yapmış olduğu tüm hizmetlerde iyileştirme anlayışını benimsiyor. Amacımız; birimlerimizde uygulanması gereken kalite süreçlerini tamamlanmasıdır. Mevzuatsal kısımların, gerçekte her birimde nasıl uygulandığını ortaya koymak, yönetim sistemindeki eksikliklerimiz veya uyguladığımız iyi örnekleri tespit ederek raporlama yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Eğitimin sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılırken eğitimin genel değerlendirmesi ve anket uygulaması yapıldı.

Eğitim, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected