MENU

5. Lenfödem Sempozyumu OMÜ'de Gerçekleşti
30 Ekim 2023, Pazartesi - 10:19
Güncelleme: 30 Ekim 2023, Pazartesi - 10:19
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye (Anadolu) Lenfödem Derneği’nin düzenlediği 5. Lenfödem Sempozyumu Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde 6-8 Ekim tarihlerinde Samsun'da gerçekleşti.

OMÜ Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen organizasyona Türkiye’nin birçok merkezinden öğretim üyesi, uzman ve araştırma görevlisi doktorların, fizyoterapistler katılım sağladı. Sempozyumda temel ve ileri lenfödem konularıyla ilgili deneyimli hocalar, güncel bilgi ve günlük pratiklerini paylaştılar.

Sempozyum eş başkanları Prof. Dr. Pınar Borman ve Prof. Dr. Figen Ayhan ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Bilgici yaptıkları konuşmalarda lenfödem rehabilitasyonun hastalar açısından önemine, lenfödeme multidisipliner yaklaşıma ve daha çok merkezde uygulanması gerekliliğine vurgular yaptılar.

Ayrıca sempozyumda üst-alt ekstremite ve genital lenfödem rehabilitasyonu, lenfödemde kinezyo bantlama, venöz ve lenfatik ülserlerde yara bakımı kursları da büyük ilgi gördü.

5. Lenfödem Sempozyumu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için http://lenfodem2023.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

X
Secure Login

This login is SSL protected