MENU

Rektör Ünal, Samsun’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Katıldı
28 Ekim 2023, Cumartesi - 19:49
Güncelleme: 28 Ekim 2023, Cumartesi - 19:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başladı. Samsun Valiliği organizasyonunda düzenlenen kutlama programında Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafından temsil edildi.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak SOLOTÜRK selamlama uçuşu yapılırken ardından protokol üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Anıt Park’ta düzenlenen çelenk törenine Samsun Valisi Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Orhan Tavlı, Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı. Protokol üyeleri daha sonra Onur Anıtı’nda düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katıldı. Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı Bandosu, 19 Mayıs Lisesi Hava Merasim Bölüğü Bandosu, İstiklal Teknik Anadolu Lisesi Bandosu, Atakum Konseyi Kadın Meclisi Cumhuriyet Kadınları Bandosu, öğrenciler ve vatandaşların da eşlik ettiği yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected