MENU

Tıp Fakültesinde Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
28 Ekim 2023, Cumartesi - 19:18
Güncelleme: 28 Ekim 2023, Cumartesi - 19:18
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi, Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. yılını 5 gün süren çeşitli etkinliklerle kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlanan etkinliklerin açılışında konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, 2023 yılının Cumhuriyetin 100. yılı ve Tıp Fakültesinin ise 50. yılı olduğunu vurgulayarak ulusal bütünlüğe ve Cumhuriyet coşkusuna dikkat çekti.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliklerin birinci ve ikinci gününde, öğretim üyeleri duygusal konuşmalar yaparak Cumhuriyet, Atatürk ve ulusal birlik ile vatanın bölünmez bütünlüğüne vurgu yaptılar. Daha sonra Tıp Fakültesi öğrencileri Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini anlatan şiir dinletisi gerçekleştirdi. Ardından katılımcılara müzik dinletisi sunan öğrenciler, Atatürk'ün sevdiği şarkıları söylediler.

Dördüncü gün ise Grup Radyo Ga-Ga sahne aldığı Cumhuriyet konseri düzenlendi. Konserde sevilen şarkılar söylendi, Tıp mensupları şarkılara eşlik etti.

Son gün etkinliklerinde Atatürk ve silah arkadaşlarının anıları anlatıldı ve Cumhuriyet ve sanat hakkında seminer verildi. OMÜ Güzel Sanatlar ekibi Atatürk'ün sevdiği şarkıları söyleyerek keman ve müzik dinletisi gerçekleştirdi. Ayrıca fuaye alanında açılan Ressam öğretim üyeleri Prof. Dr. Binnur Sarıhasan ve Prof. Dr. Fatma Ülger'in resimlerinden oluşan sergi de büyük ilgi gördü.

Etkinlikler marşlarla ve Cumhuriyet kokteyli ile son buldu. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, kapanış konuşmasında hekimler olarak Cumhuriyet ve vatanımıza sahip çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

X
Secure Login

This login is SSL protected