“Dünya Kuş Gözlem Günü” Kızılırmak Deltası'nda Doğanca Ortaokulu Öğrencileriyle Kutlandı
13 Ekim 2023, Cuma - 14:58
Güncelleme: 13 Ekim 2023, Cuma - 14:58

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitoloji Araştırma Merkezi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen “Dünya Göçmen Kuşlar Günü” etkinlikleri kapsamında Doğanca Ortaokulu öğrencileri Kızılırmak Deltası’nda kuş gözlem etkinliğine katıldı.

Etkinlik, göçmen kuşların karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek ve sulak alanların önemini aktarmak amacıyla düzenlendi.

Etkinlikte OMÜ Ornitoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz, öğrencilere kuş göçü hakkında bilgi verirken, göçmen kuş türlerini tanıtarak günün önemi hakkında detaylar aktardı.

“Dünya Göçmen Kuşlar Günü”, ilkbahar ve sonbahar göç mevsimlerinde olmak üzere yılda 2 kez kutlanıyor.