MENU

OMÜ Üç Patentini Daha Tescilledi
30 Ekim 2023, Pazartesi - 11:45
Güncelleme: 05 Kasım 2023, Pazar - 14:33
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Dr. Ögr. İdris Sancaktar ve Gökhan Kanlı’nın geliştirdiği ‘İneklerde Serviks Uteri İçine Girebilen Servikal Kameralı Esnek Uçlu Katatere Sahip Kameralı Spekulum’ adlı çalışma patent almayı başardı.

İkinci olarak 'Bal Arısı Yetiştiriciliğinde Konvansiyonel Besleme için Kolonilere Uygun Hibrit Aparat' başlıklı patent tescil kararı gelen çalışmanın sahipleri Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Yusuf Yakut, Öğr. Gör. Harun Çolak ve Onur Baş oldu. 

Üçüncü patent tescili ise 'Çevre Dostu Bir Esnek ve Mukavemeti Yüksek Seramik Kompozit Malzeme ve Bunun Üretim Yöntemi' başlıklı çalışma ile Dr. Öğr. Üyesi Sinem Çevik, Öğr. Gör. Dr. Arife Kübra Yontar, Dr. Öğr. Üyesi Suna Avcıoğlu ve Büşra Birateş tarafından hazırlandı.

Ulusal Patent Tescili verilerine göre dördüncü sıradaki OMÜ, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen bu çalışmaları ile elde ettiği başarılara bir yenisini ekledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak buluş sahiplerimizi başarılarından dolayı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

X
Secure Login

This login is SSL protected