MENU

OMÜ’de Tıp Fakültesi’nin Eğitim Çalışmalarına Yönelik Toplantı Düzenlendi
17 Ağustos 2023, Perşembe - 09:37
Güncelleme: 17 Ağustos 2023, Perşembe - 09:37
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi başkanlığında Tıp Fakültesi’nin eğitim çalışmalarına yönelik toplantı düzenlendi.

OMTEL Otel’de düzenlenen toplantıya Tıp Fakültesi öğretim üyeleri katıldı. Düzenlenen toplantıda; eğitim revizyonu sürecinde yapılan çalışmalar, yeni öğrencilerin oryantasyon süreci, ders içerikleri, akademisyen danışmanlık sistemi ve akreditasyon süreci ile alakalı görüşler değerlendirildi.

“İyileştirilmesi gereken noktalarla ilgili çalışmalar devam ediyor”

Toplantıda uygulamaların ve eğitim verilecek olan blokların rapor çalışmalarını aktaran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, “Multi Disipliner Uygulamalar’da (MDU) güncelleme yapıyoruz. Tıp eğitiminde birden altıya kadar olan tüm sınıflar ve intörnlükle ilgili bir çalışma dekanlık nezdinde devam ediyor. Bu güncellemenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Hedefimiz bu yıl içerisinde program kurulu ve blok kurulları dâhil olmak üzere tüm kurulların birlikte çalışarak Tıp Fakültesi eğitim müfredatını güncellemesidir. Program kuruluna sunmak üzere her bloktan güncel müfredatlar geldi. Birkaç eksiğimiz var bu eksikler için toplantılar gerçekleştiriliyor. Bu toplantılarda her bloğun artıları ve eksileri konuşuldu. Çoğunuzun katılmış olduğu program raporunu değerlendiriyor ve rapor içerisinde daha iyi olacak noktaları ortaya çıkartıyoruz. İyileştirilmesi gereken noktalarla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Bugün ve yarın burada yapacağımız toplantılar, Tıp Fakültesi mezununun hangi uygulamaları görmesi ve hangi mesleki becerileri kazanması noktasında son derece önemli. Bununla ilgili MDU kurulundaki hocalarımız ve Tıp Eğitim Birimi de bunun önemli bir parçasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimiz mesleki becerilerle mezun olmalı”

Uygulamalı eğitimin eğitim sürecinin tamamında etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Murat Terzi, “Tıp Fakültesi ulusal çekirdek eğitim programı (UÇEP)’de yer alan mesleki becerileri lisans eğitim süresince öğrencilere en iyi şekilde verebilmeyi planlamalıyız.  Bu eğitimlerin hangi bloklarda verileceğini ve hangilerinin içeriğinin değiştirileceğini birlikte değerlendireceğiz. Öğrencilere eğitimleri süresince teorik ve pratik bilgilerin etkin bir şekilde aktarımı ile birlikte, tıp fakültesi öğrencisi mezun olduğunda mesleki becerilere beraber buradan ayrılmasını önemsiyor ve hedefliyoruz.” dedi.

Toplantı, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin karşılıklı fikir ve görüşlerin alınması ve interaktif çalışmalar ile sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected