MENU

OMÜ, YTB ve UNHCR Ortaklığında Lisans ve Lisanüstü Öğrencilerine “Sosyal Uyum Eğitmen Eğitimi” Verildi
27 Temmuz 2023, Perşembe - 09:55
Güncelleme: 28 Temmuz 2023, Cuma - 20:47
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) paydaşlığında lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik “Sosyal Uyum Eğitmen Eğitimi” isimli eğitici eğitimi verildi.

Eğitimde pek çok konu işlendi

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı’nın da katıldığı eğitimde; ‘çatışma analizi ve çözümü’, ‘prensipli müzakere’, ‘toplumsal arabuluculuk’, ‘çözüm odaklı iletişim’, ‘farklılıklarla bir arada yaşam’, ‘yaygın öğrenme’ ve ‘eğitmen becerilerinin gelişimi’ gibi başlıklar ele alındı.

Rektör Yardımcı Eren OMÜ’nün uluslararasılaşma perspektifine dair öğrencileri bilgilendirdi   

Eğitim süreci hakkında bilgi alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, OMÜ’nün yabancı uyruklu öğrencilere yönelik çalışmaları, uluslararasılaşma perspektifi ve stratejisi ile dünyadaki küresel hareketlilik hakkında açıklamalarda bulundu.

Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerin yer aldığı eğitimde yanı sıra, YTB ile birlikte yürütülebilecek muhtemel çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected