MENU

OMÜ Üst Yönetimi İşçilerle Bir Araya Geldi
26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:36
Güncelleme: 26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:39
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) yapılan toplantıda eğitim iş koluna bağlı olarak OMÜ’de çalışan işçiler, Üniversitedeki mevcut çalışma koşulları ile özlük hakları bağlamında fikir ve değerlendirmelerini OMÜ Üst Yönetimi ile paylaştı.

Rektörlük Toplantı Salonu’ndaki buluşmada; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı’dan oluşan Üst Yönetim ile  OMÜ’lü işçiler toplantı gündemindeki konuları müzakere etti.

Toplantıya katılan işçiler tek tek söz alarak hâlihazırda yürütülen iş ve işlemler ile iyileştirme bekledikleri hususlara dair konuları Rektör Ünal liderliğindeki Üst Yönetime ilettiler.

İşçiler kendilerinin bizzat Üst Yönetim tarafından dinlenilmesinin işçi motivasyonu açısından önemine değinerek Üst Yönetimden bundan sonra ara ara işçilerin bizzat kendileri ile toplantılar yapılması ricasında bulundular. OMÜ Üst Yönetimi de bu taleplerinin yerinde olduğuna vurgu yaparak toplantıların gündem oluşturularak yapılmasının uygun olacağını bildirdi.

Rektör Ünal “Protokolden doğan ücret farkları 26 Temmuz Çarşamba günü ödenecek”

Rektör Ünal ise çalışanların hak ve menfaatlerini koruma noktasında hassas ve uzlaşmacı davrandıklarını belirterek Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nden doğan ücret farklarının 26 Temmuz Çarşamba günü ödeneceği müjdesini verdi.

Türkiye’de toplam 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü uyarınca OMÜ’deki işçilerin geriye dönük ücret farkları, 2023 Ocak - Haziran aylarını kapsıyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected