MENU

Genç Ziraat Mühendisleri Sektöre Katkı Sunmaya Hazır
07 Temmuz 2023, Cuma - 17:19
Güncelleme: 07 Temmuz 2023, Cuma - 18:48
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) 2022-2023 akademik yılı mezuniyet törenleri bütün yoğunluğuyla devam ederken, OMÜ’nün en eski ve köklü fakültelerinden biri olan Ziraat Fakültesi, düzenlediği mezuniyet töreni bünyesindeki 9 lisans bölümünde, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 160 öğrencisini geleceğe uğurladı.

OMÜ Yaşam Merkezi’nde organize edilen mezuniyet törenindeki mezunların heyecan ve mutluluğuna; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Umut Sami Yamak, Prof. Dr. Ahmet Öztürk, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Başkanı Havva Yurdunuseven Bayzat, akademisyenler ile mezun aileleri tanıklık etti.

Fakülte mezunlarının alana davet edilmesiyle başlayan törende, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulup akabinde İstiklal Marşı söylendi.

“Fakültemiz ülkemizin önde gelen Ziraat Fakültelerinden bir tanesidir”

Konuşmasında Fakülte’nin 47 yıllık geçmişi olduğunu belirten Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, “9 bölümde, lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürüyoruz. Fakültemizde 140 akademik personel ve 54 idari personel görev yapmaktadır. Ziraat Fakültesi, akademik kadrosunun yetkinliğiyle, ulusal ve uluslararası projeleriyle ülkemizin önde gelen Ziraat Fakültelerinden bir tanesidir. Bu yetkinlik, fakültemizin uluslararası alanda yaptığı etkinliklerle kendini göstermektedir. Fakültemiz öğrencilerinin bu yönden çok şanslı olduklarını bilmelerini ve bu şansı mezuniyet sonrasında da iyi kullanabilmelerini diliyorum.” diye konuştu.

“Alanınızdaki yeni bilgilerle kendinizi donatarak, kendi marka değerinizi oluşturmalısınız”

Gıda ve tarımsal ürün üretimde Ziraat Mühendislerine önemli görevler düştüğünü söyleyen Prof. Dr. Özcan konuşmasını şöyle tamamladı:

“Genç meslektaşlarım, çalışma yaşamında talep edilen bir mühendis olmada, başlangıçta mezun olduğunuz üniversite ve fakültenin marka değeri belirleyici olmaktadır. Bu noktada şanslı olduğunuzu belirtmek isterim. Ancak, bu marka değeri sizi korumayacaktır. Bilimsel verilerin ve bilgilerin sürekli güncellendiği günümüzde, sizlerin de bilgilerinizi sürekli güncellenmeniz gerekmektedir. Alanınızdaki yeni bilgilerle kendinizi donatarak, kendi marka değerinizi oluşturmalısınız. Sizlerde bu birikim ve yetenek bulunmaktadır. Bu duygularla mezuniyetinizi kutlar, hayatınızda başarılar dilerim.”

“Çiçeği burnunda meslektaşlarımızı canı gönülden kutluyorum”

Mezuniyet törenine katılım sağlayan Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Başkanı Havva Yurdunuseven Bayzat ise, “Öğrenci olarak başladığınız Ziraat Fakültesinden bugün birer Ziraat Mühendisi olarak mezun oluyorsunuz. Başta; sizlerin eğitim ve öğretiminde büyük emeği olan Ziraat Fakültemizin çok kıymetleri hocalarına, sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün mezun olan tüm çiçeği burnunda meslektaşlarımızı da canı gönülden kutluyorum. Ziraat Mühendisliği mesleği insan yaşamının devamlılığını sağlayan, tarımsal üretimin her aşamasında yani merkezinde yer almaktadır. Bugünden itibaren atılacağınız meslek hayatınızda; Mühendislik uygulamaları için geçerli olan ve uyulması gereken etik davranışlara göre ülkemizin toprağını, suyunu ve havasını koruma bilincinde görev yapacağınıza inancımız tamdır. Bu duygularla meslek hayatınızda başarılar dilerim.” dedi. 

“Tarım sektöründe üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya gayret göstereceğiz”

Ardından söz alan Fakülte birincisi Bitki Koruma Bölümü Öğrencisi Alper Otlu ise mezun olan arkadaşlarına başarılar dileyerek, “Adını milli mücadelenin atıldığı tarihten alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden mezun olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Samsun gibi önemli, tarihi ve çok güzel coğrafi yeri olan fakültemizde okumak bizim için bir ayrıcalıktı. Biz yeni Ziraat Mühendisleri, tarım yolunda çabamızla ülkemizin tarımını her yönüyle geliştirmeyi hedefliyoruz. Asil ve yüce milletimize hizmet için seçtiğimiz bu yolun en doğru yollardan biri olduğuna inanıyoruz. Meslek hayatımız boyunca bizler bu yoldan ayrılmayacak ve tarım sektöründe üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya gayret göstereceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fakülte birincisi Bitki Koruma Bölümü Öğrencisi Alper Otlu, ikincisi Bitki Koruma Bölümü mezunu Dilara Yüksel ve üçüncüsü Bahçe Bitkileri Bölümü mezunu İbrahim Emil’e protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

Törende bölümlerde derece yapan mezunlara belge ve ödülleri bölüm başkanları ve akademisyenleri tarafından takdim edildi.

Diğer mezunların da belgelerini teslim almasının ardından mezunlar, kep atma ritüeli ile mezuniyetlerinin kıvancını yaşadı.

X
Secure Login

This login is SSL protected