MENU

Mezun Genç Mühendisler Geleceğe Uğurlandı
06 Temmuz 2023, Perşembe - 10:16
Güncelleme: 06 Temmuz 2023, Perşembe - 11:24
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesinin 2022-2023 akademik yılı 27. dönem mezuniyet töreni Kurupelit Kampüsü’ndeki Yaşam Merkezi’nde düzenlendi.

Mezuniyet töreninde; Mühendislik Fakültesi bünyesindeki 10 bölümde eğitimlerini başarıyla tamamlayan yaklaşık 120 öğrenci mezun oldu.

OMÜ'nün partner üniversitesi PNJ'nin Rektörü de törene teşrif etti

Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, OMÜ'nün Uzak Doğu Asya'daki partner üniversitelerinden Politeknik Negeri Jakarta (PNJ) Üniversitesinin Rektörü Dr. Sc. H. Zainal Nur Arifin, fakülte dekanları, meslek odaları temsilcileri, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alışır “Tercih edilmeniz için akışına bırakan değil, fark yaratan olmanız şart”

Tören açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, yaşadığımız bilgi dünyasındaki değişim ve dönüşümün önemine dikkat çekerek “Her geçen gün bilgi üretim hızı, ivmeli bir şekilde artmaktadır. Böyle bir ortamda değişikliğe açık olanlar ve sürekli kendini geliştirenler başarılı olacaktır. Tercih edilmeniz için akışına bırakan değil, fark yaratan olmanız şart. Bu mezuniyetin sizler için bir başlangıç olduğunu unutmayın. Ülkemizin geleceğini inşa etmek için sorumluluklar almanız gerekmektedir. Cesur olun, korkmayın. Atacağınız adımlarda korktuğunuz, tek vicdanınız olsun. Unutmayın ki bu devleti dünya ülkeleri arasında hak ettiği düzeye taşımak boynumuzun borcu. Bize düşen, kişisel menfaatleri bir yana bırakıp sadece çalışmak. Bilginin efendisi olmak için, yürüdüğünüz yolda kalıcı izler bırakmak için çalışmanın uşağı olmak zorundasınız.” dedi.

“OMÜ ailesi olarak sizleri gönülden kutluyoruz”

Mezuniyet hakkını elde etmek için çok çalışan bugünün kahramanı gençlere seslenen Prof. Dr. Sevim Alışır, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Bugün sizler için yıllardır verdiğiniz emeğin karşılığını aldığınız, uzun eğitim hayatınızdaki başarınızı taçlandırdığınız çok özel bir gün. OMÜ ailesi olarak sizleri gönülden kutluyoruz. Sizler farklı disiplinlerin birbirleriyle etkileşimde olduğu, bilimsel akıl ile sosyal aklın birbiriyle kaynaştığı akademik ortamlarda eğitim aldınız. Dünyanın her yerinde mesleğinizi, Üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilecek yetkinliğe ve öz güvene sahipsiniz. Mezun olduğunuz alanın gerektirdiği bilgi ve becerinin yanı sıra, OMÜ’nün size kazandırdığı çözüm odaklı, akılcı, hoşgörülü ve yaratıcı bakış açısıyla farkınızı, dâhil olduğunuz her ortamda hissettireceksiniz. Üniversitemizin mezunları olarak sizi farklı kılan şeyin; alanında en iyi hocalardan aldığınız kaliteli ve evrensel nitelikteki eğitim yanında, OMÜ mezunlarının sahip olduğu etik değerler ve ilkeler olduğunu lütfen unutmayın.”

Dekan Prof. Dr. Topcu “Yolculuklar, hedefe varmak içindir”

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu da yaptığı konuşmada, “Bugün, Mühendislik Fakültemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin genç mühendisleri şerefle uğurlamak için bir araya geldik. Hayatınız için önemli bir dönüm noktasının daha eşiğindesiniz. Yolculuklar, hedefe varmak içindir. Yol zordur, yolculuk yorar ama nihayetinde hedefe varılır. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Bu bilinçle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Üniversitemizi ve Fakültemizi de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.” ifadelerini kullandı.

“Mühendisliğin; zekâ ve kişisel beceriden çok, düzgün ve sürekli çalışmayı gerektiren bir eğitim sistemi olduğunu aklınızdan hiç çıkarmayınız”

Dekan Topcu, mühendislik disiplininin yoğun çalışmayı ve istikrarı gerektiren bir disiplin olduğuna işaret ederek konuşmasına şöyle devam etti:

“Değerli öğretim elemanlarımız, kıymetli mesai arkadaşlarım, Sokrates; eğitimin boş bir kabı doldurmak değil, bir kıvılcımla ateş yakmak olduğunu ifade etmiş. Sizler bu anlamlı günün mimarları olarak üniversite hayatları boyunca öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek kendilerini geliştirmelerine katkı sağladınız. Onlara sadece bilgi vermekle kalmadınız; yaşamları boyunca örnek alacakları bir model olarak çalışmayı, paylaşmayı, dayanışmayı ve sorumluluğu da bir mühendis olarak topluma karşı görevlerini de öğrettiniz.  Mühendisliğin; zekâ ve kişisel beceriden çok, düzgün ve sürekli çalışmayı gerektiren bir eğitim sistemi olduğunu aklınızdan hiç çıkarmayınız. Unutmayınız; mühendis, teorik bilgiyi insanlık yararına pratik bilgiye dönüştüren kişidir. Mezun olduğunuz bu kurumun itibarını yükseltmek için lütfen her fırsatı değerlendiriniz, zira sizler bu kurumun diplomasına sahipsiniz ve bir ömür boyu bununla gurur duymalısınız.”

Fakülte Birincisi Gültekin “Unutmayın ki bizler bu fakültenin gururuyuz”

Mühendislik Fakültesi birinci olan Berkay Gültekin ise “Mezuniyet sadece bir başlangıç, hayatımızda; daha çok çalışmamız, öğrenmemiz ve gelişmemiz gereken birçok fırsat var. Mühendislik mesleği hem çok zor hem de çok değerli bir meslek. Topluma katkı sağlamak, insanların hayatını kolaylaştırmak, yeni teknolojiler üretmek gibi önemli görevlerimiz var. Bu görevleri verine getirmek için kendimize güvenmek, vizyonumuzu geniş tutmak yeniliklere açık olmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri verildi. Fakülte birincisi Berkay Gültekin ve diğer öğrencilere hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Daha sonra mühendislik yeminini eden mezunların keplerini fırlatmasıyla tören sona erdi.

Törende ayrıca, TEKNOFEST’te dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected