Yaz Döneminde Açılacak ‘Yabancı Dil B1-B2 Kur Programları' Hakkında
05 Temmuz 2023, Çarşamba - 10:48
Güncelleme: 09 Ocak 2024, Salı - 11:21

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yaz Dönemi’nde uygulanacak Yabancı Dil Eğitimi, B1/B2 seviye İngilizce/Arapça/ Almanca/Fransızca Kur Programları şeklinde planlandı.

B1/B2 Kur Programları Üniversitemizin zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümlerine hali hazırda kayıtlı olup başarısız olan, lisans programı ara sınıflarında sunulan yabancı dil derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler, Erasmus+ sınavına girecek olan ve Erasmus+ hareketliliğine hak kazanmış öğrencilerimiz için tasarlandı.

B1 kuruna başvuran adaylar için A2 dil seviye yeterliği, B2 kuruna başvuran adaylarda ise B1 yeterliği ön şart olarak aranacak.

Zorunlu hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen öğrenciler B1 kur programına, ara sınıflardaki yabancı dil derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler ise B2 kur programına başvurabilecek.
Ayrıntılı bilgi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından önümüzdeki haftalarda ilan edilecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı