Yapay Zekâ Farkındalığı Eğitimi

Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa ERGUN

20 Şubat 2023, Pazartesi - 09:00 - 22 Şubat 2023, Çarşamba - 17:00
12 June 2023

22 - 24 Ağustos 2023 tarihleri arasından 6 farklı üniversiteden 9 uzman tarafından çevrim içi  Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarına Yapay Zekâ Farkındalığı Eğitimi verilecektir. Branşa özel fen bilgisi öğretmen adaylarına yönelik bu eğitim disiplinlerarası alan uzmanları (bilgisayar mühendisleri, bilişim ve öğretim teknolojileri uzmanları ve fen bilimleri alan eğitimcileri) akademisyenler ve eğitmenler tarafından uygulamaya dayalı olarak verilecektir.

Etkinliğin amacı fen bilgisi öğretmenliği lisans programında okuyan üniversite öğrencilerine yapay zekâ, makine öğrenmesi ve derin öğrenme ile ilgili alanlara ait teknolojilerin, gelişmelerin aktarılması ve farkındalıklarının arttırılması kapsamında teorik ve uygulamalı bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır. Bu etkinliğin sonunda katılımcı fen bilgisi öğretmen adaylarının yapay zekâ teknolojileri ve eğitim alanındaki uygulamaları hakkında farkındalıklarının arttırılması hedeflenmektedir.

Etkinlik Takvimi'ne gözat