MENU

Terme MYO’dan Kastamonu Entegre Firmasına Ziyaret
25 Mayıs 2023, Perşembe - 09:03
Güncelleme: 25 Mayıs 2023, Perşembe - 13:44
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi ve beraberindekiler, Türkiye ve bölgenin önemli firmalarından olan Kastamonu Entegre firmasını ziyaret etti.

Ziyarette; Kastamonu Entegre Terme Fabrikası ile Terme MYO Bölüm/Programları arasında yapılan iş birliği ve öğrencilerin iş yeri uygulamaları konusundaki destekleri ve iş birliklerinin geliştirilmesi için fikir alışverişi yapıldı.

“Lojistik ve muhasebe öğrencilerinin firma sunumlarına katıldık”

Terme MYO Müdürü Erol Terzi, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede; bu dönem 3+1 iş yeri eğitim modeli ile firmada eğitim alan lojistik ve muhasebe öğrencilerinin firma sunumlarına katıldıklarını belirterek öğrencilerin kariyer gelişimlerini bizzat iş yerinde görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. 

“Öğrencileri iş yeri eğitim uygulamalarına teşvik ediyoruz”

Terme MYO bünyesinde bulunan programların, firma ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda üretim ve istihdama yönelik programlar olduğuna dikkat çeken Erol Terzi, “Bugün Terme MYO; iş dünyasının ve firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman, mesleki olarak iyi yetişmiş, iş dünyasının taleplerine cevap verecek öğrenciler mezun etmeye devam etmekte. Ülkemiz sanayi alanında en çok ihtiyaç duyulan nitelikli ara elemanların yetiştirilmesi noktasında meslek yüksekokullarının misyonu oldukça önemli. Bu bağlamda, Terme MYO da Üniversitemiz misyon ve vizyonu doğrultusunda sürekli kendisini geliştiren, paydaş görüşlerini önemseyen, firma ve sanayi ile iç içe olan, öğrencilerin iş yeri eğitim uygulamalarını teşvik eden, nitelikli mezunlar vermeyi kendisine misyon edinmiş anlayışı ile ülkemiz eğitim-öğretimine katkı yapıyor.” dedi. 

Sunum programı sonunda Kastamonu Entegre Samsun Terme Fabrika Müdürü Ertekin Dikmen ve Muhasebe Müdürü Şenol Köksal ziyaretten duydukları memnuniyetlerini belirterek, öğrencilerin staj ve iş yeri eğitimlerine destek vereceklerini ve iş birliğini geliştireceklerini söyledi.

X
Secure Login

This login is SSL protected