MENU

OKTAM Müdürlüğü Prof. Dr. Mucize Ünlü’ye Tevdi Edildi
24 Mayıs 2023, Çarşamba - 23:15
Güncelleme: 15 Haziran 2023, Perşembe - 23:08
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM) müdürlüğünü yürüten Prof. Dr. Hatice Kumcağız, yapılan devir teslim töreniyle görevini Prof. Dr. Mucize Ünlü’ye devretti.

Uygulama ve Araştırma Merkezleri Koordinatörlüğündeki törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk ile koordinatörlük yetkilileri ve çalışanları katıldı.

Devir teslim töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, OKTAM için verdiği emek ve Merkezin bilinirliği ve daha ileriye taşınması adına yaptığı katkılardan ötürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız’a teşekkür ederek buket takdim etti. Prof. Dr. Eren, Prof. Dr. Mucize Ünlü’nün yeni görevinin de hayırlı olmasını temenni etti.

Prof. Dr. Hatice Kumcağız ise Prof. Dr. Mucize Ünlü’ye başarılar dilerken gönül rahatlığıyla görevi teslim ettiğini ve Merkezin daha iyi konuma geleceğine inandığını söyledi.

“Kadınların toplumsal ve ekonomik kalkınmada yerini alabilmesi için daima faaliyetlerde bulunduk” 

Törende OKTAM’ın çalışmalarını hatırlatan Prof. Dr. Hatice Kumcağız, görevde bulunduğu süre zarfında birbirinden değerli çalışmalara imza attıklarını vurgularak “OKTAM olarak kadınların toplumsal ve ekonomik kalkınmada yerini alabilmesi için her konuda duyarlı ve bilgili olunmasına yönelik daima faaliyetlerde bulunmayı, yurt içinde ve yurt dışında kadın sorunları ile ilgili her alanda araştırma ve incelemeler yaparak bu yoldaki etkinliklere katılmayı amaçladık. Bu doğrultuda Merkezimizde Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler, sivil toplum kuruluşları, Yalova, Sinop, Giresun, Amasya ve Karadeniz Teknik Üniversiteleri Kadın Araştırma Merkezleri ile iş birliği hâlinde ulusal ve uluslararası çalışmalar yaparak projeler ve sempozyumlar düzenlendik.” diye konuştu.

“OKTAM’ın kadına yönelik şiddetle mücadelesi devam edecek” 

8 Mart 2010 yılında faaliyetlerine başlayan OKTAM’ın kadına yönelik şiddette her zaman inisiyatif aldığına, her zaman farkındalık ve duyarlılık yaratmayı amaçladığına işaret eden Prof. Dr. Kumcağız, bu mücadelenin devam edeceğinin altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“OKTAM’da uluslararası faaliyetlerin yanı sıra, ulusal olarak kadına yönelik şiddet, flört şiddeti ve KADES uygulaması ile ilgili farkındalık geliştirmek amacıyla üniversite öğrencilerine ve halka yönelik olarak panel ve seminerler gerçekleştirdik. Ayrıca, Üniversitemizde 14 – 15 Kasım 2022’de ‘Şiddet Döngüsünde Çözüm Önerileri’ temalı ulusal çalıştay düzenledik. Hâlen Merkezimizde; kadın dostu kampüs olma ve üniversite öğrencilerinin şiddete yönelik tutumlarını belirlemeye yönelik bir ölçme aracı geliştirme çalışması, medyada kadının ele alınışı gibi konularda projelerimiz devam ediyor.”

“Kadın ve Aile Araştırmaları Dergisi”ndeki özverili çalışmalarından dolayı her bir akademisyene minnettarım”

Merkezin “Kadın ve Aile Araştırmaları Dergisi” adlı yayın organına atıfta bulunan Prof. Dr. Kumcağız, derginin yayın sürecinde özverili çalışmalarından dolayı editör yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Kemal Özcan ve Uzman Damla Nur Kinsiz, dil editörleri Doç. Dr. Zerrin Eren ve Doç. Dr. Şeyma Büyükkavas Kuran, kitap eleştiri editörü Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu ve alan editörü akademisyenlere minnettar olduğunu dile getirdi.

“OKTAM Kadınlar Korosu, adından söz ettirdi”

OMÜ’de önemli bir yer edinen ve kadın akademisyen ve idari personelden kurulan OKTAM Kadınlar Korosu’na değinen Prof. Dr. Kumcağız, koronun 8 Mart Kadınlar Günü anma etkinlikleri kapsamında verdiği konserlerle adından söz ettirdiğini belirtti.

Prof. Dr. Kumcağız OKTAM’ın faaliyetlerini gerçekleştirmesinde destek olan birim ve kişileri anarak “Öncelikle Rektörlüğümüze, OKTAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Güvenç ve Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Mucize Ünlü, Doç. Dr. Şener Şentürk, Dr. Öğr. Üyesi Mediha Mangır ve Dr. Öğr. Üyesi Yakup Yılmaz’a, OKTAM Kadınlar Korosu Şefi Doç. Dr. Bahar Güdek, Uzman Damla Nur Kinsiz ve Arş. Gör. İrem Nur Gürsoy ile akademik ve idari personele şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Tören sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, OKTAM tarafından çıkarılan “Kadın ve Aile Araştırmaları Dergisi”nin mevcut sayılarını da inceleyerek gelecekte yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi aldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected