MENU

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Doktora Tezi, TÜBİTAK’ın Hızlı Destek Programı’nda
23 Mayıs 2023, Salı - 13:57
Güncelleme: 23 Mayıs 2023, Salı - 13:57
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi ve aynı zamanda doktora öğrencisi Zeynep Öznur Yazan’ın doktora tezi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Arş. Gör. Zeynep Öznur Yazan’ın doktora tezi kapsamında yürütücülüğünü üstlendiği “Tatmin Edici Bir İşe Sahip Miyim? Güçlü Yönlere Dayalı Kapsayıcı Çalışma Kuramı Temelinde Bir Karma Desen Çalışması” başlıklı projesi, 12 ay süreyle TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamına dâhil edildi.

Hedef; işinden memnun olan kişilerin deneyimlerinin mercek altına alınması ve yeni bir ölçme aracı geliştirilmesi

Akademik danışmanlığını Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas’ın yaptığı bu projede, pozitif psikoloji bakış açısıyla işinden memnuniyet duyan bireylerin çalışma bağlamındaki iyi oluş deneyimlerinin kapsamlı bir şekilde ele alınması ve yeni bir ölçme aracı geliştirilmesi hedefleniyor.

Başka projeler de var

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalında aynı zamanda, yine Prof. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas yürütücülüğünde Arş. Gör Zeynep Öznur Yazan ve Arş. Gör. Furkan Kirazcı’nın araştırmacı olarak yer aldığı;

“Gelecekteki İşim İnsana Yakışır Bir İş Olacak Mı? : Çalışma Psikolojisi Kuramına Dayalı Modelin Kadın Üniversite Öğrencileri Üzerinde Test Edilmesi”,

“İşsiz Kalmaktan Değil, İstediğim İşi Yapamamaktan Korkuyorum: Üniversite Öğrencilerinde Gelecekteki Öznel Eksik İstihdam Ölçeğinin Geliştirilmesi”

“İş Dünyasına Girişte Dezavantajlı Gençlerin Okuldan İşe Geçiş Süreçlerinin Çalışma Psikolojisi Kuramı Temelinde İncelenmesi” başlıklı projeler de devam etmekte.

X
Secure Login

This login is SSL protected