OMÜ Heyetinden Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği'ne Ziyaret
22 Mayıs 2023, Pazartesi - 10:28
Güncelleme: 22 Mayıs 2023, Pazartesi - 13:37

21 Mayıs 2023 tarihinde 5 dilde, 56 merkezde, 19 Üniversite adına eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (OMÜ-YÖS) için Afganistan’da görevlendirilen sınav ekibi, Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.

Kabil Büyükelçisi Cihat Erginay ile Büyükelçilik makamında bir araya gelen Adalet MYO Müdürü Prof. Dr. Ayhan Ak ve beraberimdekiler, 19 Mayıs Kutlamaları Resepsiyonuna da katılarak temaslarda bulundu.

Görüşmelerde Türkiye’nin 2019-2023 yılı 11. Kalkınma Planında yer alan yükseköğretim sistemimdeki uluslararası öğrenci sayısı artırılması hedefine ilişkin OMÜ’nün stratejik planında yer alan eğitimde uluslararasılaştırmayı artırmaya yönelik bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.

Program sonunda Büyükelçi Erginay`a Üniversite adına Adalet MYO Müdürü Prof. Dr. Ayhan Ak tarafından hediye takdim edilerek, OMÜ Ailesinin selamları iletildi.