MENU

Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’na Gürcistan’da Fahri Doktora Ödülü Verildi
03 Mayıs 2023, Çarşamba - 16:11
Güncelleme: 04 Mayıs 2023, Perşembe - 17:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’na, Gürcistan Gori Devlet Üniversitesi tarafından Türk-Gürcü ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı fahri doktora ödülü verildi.

2016 yılından itibaren Türk ve Gürcü bilim insanlarıyla ortak bilimsel projeler geliştiren Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, 2 ülke arasındaki bilimsel iş birliğine yaptığı katkılardan dolayı daha önce de Sokhumi Devlet Üniversitesi tarafından da fahri doktora ile ödüllendirilmişti.

“Türk-Gürcü tarihine ilişkin akademik çalışmalara devam edeceğim”

Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu yaptığı değerlendirmede, “1935’te kurulan Gori Devlet Üniversitesi, Gürcistan’ın en köklü kurumlarından biri konumunda. Sovyetler Birliği döneminde pek çok farklı ülkenin önde gelen aydınları bu üniversitede yetişmişti. Üniversitemizin Gürcistan’da eğitimsel iş birliği yaptığı üniversiteler arasındaki Gori Devlet Üniversitesi, Gürcistan’ın uluslararası alanda da en önde gelen kurumları arasında yer alıyor. Bu önemli üniversite, Doğu Karadeniz ve Kafkasya tarihine ilişkin birçok çalışmamdan dolayı beni Fahri Doktora unvanına layık gördü. Gelecekte de Türk-Gürcü tarihine yönelik akademik çalışmalara devam edeceğim ve 2 ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’nun bazı eserleri;

XI-XIII. Yüzyıllarda Türk-Gürcü İlişkileri (2009)
Trabzon Rum Devleti (1204-1461) (2009)
TDV İslâm Ansiklopedisi'nde Lazlar makalesi
İlk Çağdan Osmanlılara Samsun (2012)
Tarih Boyunca Karadeniz (2015)
Orta Çağ’da Türkler - Ermeniler - Gürcüler (2019)
Osmanlı Hakimiyetine Kadar Doğu Karadeniz'de Türkler (2020)
Fethedilenlerin Gözüyle Anadolu’nun Fethi (2020)
Yeni ve Yakın Çağda Türk Gürcü İlişkileri (2021)

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’na Türk-Gürcü ilişkilerinin gelişmesine verdiği katkılardan teşekkür ederiz.

X
Secure Login

This login is SSL protected