MENU

OKAF'23 İkinci Gününde Birçok Etkinlikle Sona Erdi
29 Nisan 2023, Cumartesi - 14:26
Güncelleme: 03 Mayıs 2023, Çarşamba - 11:46
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde ve 10 üniversitenin paydaşlığında düzenlenen “Orta Karadeniz Kariyer Fuarı” (OKAF’23), ikinci gününde birçok etkinlikle devam etti.

Fuar kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da ve dış mekânda OMÜ ile kamu kuruluşları ve özel sektör firmalarının kurduğu stantlara ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

OKAF'ta farklı konularda 38 kariyer söyleşisi yapıldı

Toplamda 38 kariyer söyleşisinin yapıldığı OKAF'23'ün 2'inci gününde Samsun Yurt Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Zafer Aral, ‘Hayrullah Zafer Aral Söyleşi’; Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alp Doğru, ‘Girişimcilik: Size Bir Define Yeri Göstereceğim Söyleşisi’; Genç Yetenek ve Değişim Programları Uzmanı Özgenur Arslan Coşkun, ‘Türk Havacılık Uzay Sanayii’de Kariyer ve Yaşam’; Samsun Arabuluculuk Merkezinden Av. Harun Uyanıkoğlu, ‘Arabuluculuk Döneminde Hukukçu Olmak Söyleşisi’; OMÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Şener Şentürk, ‘21. Yüzyılda Öğretmen Olmak Semineri’; Yazılım ve Dijital Sanayicileri Dernek Başkanı Levent Tanrıverdi, ‘Yazılım, Siber Güvenlik ve Girişimcilik Paneli’; Eğitmen Erdal Ayar, ‘Kızılay TÜRKÖK Kök Hücre Nakli’ adlı başlıklarla katılımcılara hitap etti.

Fuarda ayrıca, OMÜ öğretim üyesi Doç. Dr. İlknur Tatar Kırılmış, ‘Anlatıcı Tercihinin Bakış Açısına Tesiri 3. Tekil Şahıs, 2. Tekil Şahıs, 1. Tekil Şahıslı Anlatılar Atölyesi’; Sıdıka Konuk, ‘Terslon Atölyesi ve Susuz Tarım Sunumu’; Elif Şahin, ‘Tohum Atölyesi: Ata Tohumlarının Muhafaza Edilmesi ve Yeniden Üretilmesi. Doğada Hayatta Kalmak için Yenilebilir ve Üretilebilir Doğal ve Yabani Ot Tohumları’; adlı sergiler ve atölye çalışmaları da yer aldı.

Fuara katılamayanlar için çevrim içi söyleşiler 

OKAF'23'ün ikinci günündeki yoğun programda yanı sıra, OMÜ öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Uğur Kılınç, ‘Dijital Çağda Gotik Edebiyatçı Olmak’; OMÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Akleylek, ‘Kuantum Çağında Sibergüvenlik’; İş ve Meslek Danışmanı İş Kulübü Lideri Aylin Baş, ‘CV Hazırlama Eğitimi’; OMÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Kemal Özkurt, ‘Psikososyal Sorunları Aşmada Araç ve Yöntem Olarak Sanat’; OMÜ Dr. Öğr. Üyesi Ufuk İnal, ‘Podcast Yayıncılığının Dünü, Bugünü ve Geleceği’; OMÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Nur Erdem, ‘Dijital Oyunlar ve Reklamcılık’; Felsefeci Deniz Alter, ‘Bir Kariyer Alanı Olarak Felsefe’ adlı çevrim içi (on-line) söyleşileriyle fuara katılamayanlara internet üzerinden ulaştı. 

“Başarılı bir fuar organizasyonu gerçekleştirdik”

Fuar hakkında açıklamalarda bulunan organizasyon görevlisi OMÜ İletişim Fakültesi Arş. Gör. Nilay Tan Çakır, “Biz OKAF’ın sosyal medya ekibinde yer alıyoruz. Bu sene de geçen sene olduğu gibi fuara yoğun katılım oldu. Fuara gelen katılımcılar daha çok Instagram, firmalar ise Linkedin üzerinden sosyal medya hesaplarımızla etkileşim halindeler. Aynı anda Samsun Devlet Opera ve Balesi Salonları, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon ve çevrim içi ortamlarda birçok etkinlik gerçekleşiyor. Hem çevrim içi hem de yüz yüze etkinliklere yoğun katılım oluyor. Katılımcılar, etkinliklerle ilgili detayları bizim yönettiğimiz sosyal medya hesaplarından takip ediyor. Ziyaretçileri doğru zamanda doğru etkinliğe yönlendirmek adına titiz bir çalışma yürütüyoruz. Başarılı bir fuar organizasyonu gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz.” dedi.

“Kariyer açısından tüm öğrenciler mezun olmadan önce bu fuarlara katılmalı”

Fuarı ziyaret eden OMÜ öğrencisi Songül Soluk, izlenimlerini aktararak “Gayet verimli ve keyifli bir fuar oldu. Firma yetkilileri ile görüşüp meslekler hakkında bilgiler edindik. Staj imkânlarıyla ilgili birçok kamu ve özel sektör kuruluşuyla iletişime geçtik. Mezun olduktan sonra kariyerimizi nasıl yönlendireceğimizle ilgili fikir sahibi olduk. Bu fuarlar bizler için çok faydalı oldu, kariyer açısından tüm öğrenciler mezun olmadan önce bu fuarlara katılmalı.” diye konuştu.

“Fuar sayesinde fırsat ayağımıza geldi”

Fuar stantları gezen çok sayıda lise öğrencisinden biri olan Sinem Kalaycı ise “Gitmek istediğim üniversitelerin bölümleri ve puanları hakkında bilgi aldım. Lisemizdeki rehber öğretmenimizden de bilgi alıyorduk ama şimdi fuar sayesinde fırsat ayağımıza geldi. Üniversite temsilcileriyle yüz yüze görüşerek gitmek istediğimiz bölümlerle ilgili detaylı bilgi aldık. Ayrıca büyük firmaların stantlarını da ziyaret ettik, birçok etkinliğe katıldık.” ifadelerini kullandı.

OKAF hakkında

Paydaş üniversite öğrencilerinin ve mezunlarının katılımıyla gerçekleşen OKAF; bölgede faaliyet gösteren kurumları, kuruluşları ve üniversiteleri bir araya getirerek söz konusu firmaları insan kaynakları anlamında desteklemeyi, katılımcı öğrencilerin meslekler hakkında detaylı bilgi almasını, firmaları tanımasını, girişimcilik ve kendi işini kurma gibi konularda bilgilenmesini sağlayarak öğrencilerin kariyer planlarına yön vermeyi amaçlıyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected