MENU

Sağlıkçılar 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı
15 Mart 2023, Çarşamba - 10:24
Güncelleme: 16 Mart 2023, Perşembe - 09:51
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Her yıl mart ayının 14’ünde kutlanan, Türkiye’de tıp alanında çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı ve bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günü olan 14 Mart Tıp Bayramı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi ve Samsun Tabip Odasının iş birliği ile düzenlenen program kapsamında kutlandı.

Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKM) devam etti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliğe; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Selim Eren, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Ali Ekrem Doğan, akademisyenler ile tıbbiyeli öğrenciler katıldı.

“Tüm güçlüklerin üstesinden geleceğimize inanıyorum”

Onur Anıtı’ndaki etkinlikte konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk şunları söyledi:

"6 Şubat'da Kahramanmaraş merkezli olan ve çevre illerimizi de etkileyen depremde yaşamını yitiren sağlık çalışanları ve yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bölgede olanca gücüyle yaraların sarılması için çaba gösteren sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum.  Hep birlikte ve beraberlik ruhu içerisinde, bilimin öncülüğünde birikim ve tecrübelerimizden de yola çıkarak tüm güçlüklerin üstesinden geleceğimize inanıyorum."

“Tıp şefkatin, fedakârlığın ve adanmışlığın sembolü olmuştur”

14 Mart Tıp Bayramı'nın Türkiye'de modern tıp eğitiminin başlangıç yıl dönümü olduğunu belirten Dekan Çokluk sözlerini şöyle noktaladı:

“Tıp, insan yaşamına duyulan sevginin olduğu bir meslektir. İnsanlık tarihi boyunca şefkatin, fedakârlığın ve adanmışlığın sembolü olmuştur. Bu yılki Tıp Bayramı'mızı yüreğimiz buruk bir şekilde kutluyoruz, kayıplarımız için çok üzgünüz.”

“Şimdi sıra yaralarımızı sarmakta”

Programda konuşan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır ise “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde gerçekleşen şiddetli depremlerle sarsıldık. Maalesef yaşanan depremlerde 50 binden fazla vatandaşımızı kaybettik. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Bizler Türk doktorları olarak bu yaraları sarmak, yeni yaralar oluşmadan önlemek için hem fikirlerimizle hem de fiziki olarak çalışma azmimizle her zaman olduğu gibi yine hazırız. 114’üncüsünü kutladığımız 14 Mart Tıp Bayramı, Cumhuriyet'imizin kutlu 100. yılında buruk da olsa hepimize kutlu olsun." dedi.

Tıp Fakültesi öğrencilerini temsilen konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi öğrencisi Süleyman Taha Kılıç da güzel ve anlamlı çalışmalara imza atacaklarını belirterek Tıp Bayramı'nı arkadaşları adına kutladı. 

OMÜ AKM'deki törende de protokol üyeleri tarafından meslekte 30, 40 ve 50. yılını tamamlayan OMÜ Tıp Fakültesi hekimlerine plaket takdim edildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected