OMÜ Her Yerde
06 Ocak 2016, Çarşamba - 14:13
Güncelleme: 14 Şubat 2024, Çarşamba - 13:51

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 2015 yılının son tanıtım faaliyetini İstanbul, Ankara, Adana, Zonguldak, Şanlıurfa ve Gaziantep’de gerçekleştirdi. Bu yıl “OMÜ her yerde” sloganını hayata geçiren Üniversitenin son durağı İstanbul oldu. On binlerce üniversite adayı ve velinin  ziyaret ettiği Educaturk Eğitim ve Kariyer Fuarında en çok ilgi gören stantların başında OMÜ geliyordu.

İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilen fuarda OMÜ’nün dışında Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 55 üniversite stant açtı. Tercih günlerinin bu yılki sürprizi ise öğrenci topluluklarına sağlanan alan oldu. OMÜ Öğrenci Konseyi ve topluluk temsilcileri de kendi stantlarını açarak adaylara bilgi verdi.

22-23 Aralık tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte OMÜ’yü  Kurumsal İletişim Biriminden iki görevli,  Tıp, İletişim ve Mühendislik fakültelerinden 4 öğrenci temsil etti.  Aynı zamanda fuar boyunca devam eden ve öğrencileri bilgilendirmeye yönelik yapılan seminerlerden birini de  “Bir Hikayenin Başlangıcı Olarak OMÜ” adıyla Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cem Gençoğlu verdi.  Gençoğlu’nun söyleşi havasında geçen ve öğrencilerle birebir diyalog kurduğu seminere ilgi büyüktü.

Etkinliğin bir başka ilgi alan bölümü ise öğrenci kulüplerinin stantlarıydı.  OMÜ’yü tercih etmeyi düşünen üniversite adayları, öğrenci toplulukları ve faaliyetleri konusunda topluluk temsilcilerinden bilgi aldı.

Güneyde OMÜ Tanıtım Günleri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, bu ayın en dikkat çeken eğitim fuarlarından olan Şanlıurfa, Gaziantep ve Adana’da onbinlerce üniversite adayı ile yüz yüze görüşme şansı yakaladı. Oldukça ilgi gören OMÜ stantlarında üniversite adayları merak ettikleri her konuyu sorma şansı yakaladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2015-2016 Öğretim yılı tanıtım faaliyetlerine  “OMÜ her yerde” sloganına uygun olarak belirlenen eğitim fuarları rotasının başlangıç noktası olarak Afyonkarahisar’ı seçmiş, ardından İzmir ve Diyarbakır’da devam etmişti.

Yeni rota planında ise Samsun ve ilçelerinin  yanı sıra Ordu, Giresun, Rize, Tokat, Amasya, Denizli, Balıkesir, Muğla, İstanbul, Ankara, Antalya, ve İzmir bulunuyor.