MENU

ARMELSAN Yönetimi Konferanstan Sonra Rektör Ünal’ı Ziyaret Etti
06 Ocak 2023, Cuma - 10:52
Güncelleme: 24 Ocak 2023, Salı - 10:52
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

ARMELSAN Savunma ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yetkin Karakaş ve Uluslararası Demokratlar Birliği MKYK Üyesi Adem Taflan Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı makamında ziyaret etti.

Gün içerisinde gerçekleşen ‘ARMELSAN ve Savunma Sanayi’ konulu konferansın ardından Rektör Ünal’a ziyaret gerçekleştiren heyet, ARMELSAN Savunma Sanayi çalışmalarından, gelecekteki hedeflerden ve deneyim transferinden bahsetti.

Ziyaret öncesi gerçekleştirilen konferansta ise; ARMELSAN Savunma Sanayi çalışmaları, başarı yolculuğu ve yapılan faaliyetler konusundaki süreçler paylaşıldı.

“Yerli ve milli çalışmalara ihtiyaç var”

Yurt dışı ARMELSAN Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yetkin Karakaş, “ARMELSAN olarak suyun altıyla ilgili mavi vatanı koruyan sistemleri üretiyoruz. İki yerde konuşlandık. Teknopark İstanbul’da ve Hacettepe Teknokentin içerisinde yerimiz var. Sadece su altında 60’a yakın çalışanımız var. Çoğunluğu elektrik-elektronik mühendisi. Personelimizin hepsi su altındaki yerli ve milli savunma sistemlerini üretiyor. ARMELSAN tarafından üretilen Aras-2023 Dalgıç Tespit Sonar Sistemi, Melis-2071 Denizaltı Tespit Sonar Sistemi, Orkun-2053 Daldırma Sonarı, Nusah-1915 Marina Avlama Sonarı gibi sistemlerimiz var. Ancak yurt dışına giden gençlerin deneyim transferi yapmak üzere geri dönmesi gerekiyor ve bu kapsamda yerli ve milli insanlara ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü Nuri Demirağ Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Uluslararası Demokratlar Birliği MKYK Üyesi Adem Taflan, ARMELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yetkin Karakaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program, fotoğraf çekimi ve hediye takdimi ile sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected