MENU

OMÜ ve Bafra TSO’nun Gündemi; Üniversite-Sanayi İş Birliğini Güçlendirecek Mekanizmalar
05 Ocak 2023, Perşembe - 17:58
Güncelleme: 12 Ocak 2023, Perşembe - 13:51
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) yeni Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette ayrıca, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Prof. Dr. Selim Eren, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı ile Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Avcı da bulundu.

Görüşmede, OMÜ ve Bafra TSO arasındaki mevcut iş birliği bilinci ve seviyesinin güçlendirilmesine dönük saha çalışmaları ve güncel durum analiz edilirken tarafların beklentileri de istişare edildi.

Buluşmada Bafra TSO Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, üniversite-sanayi iş birliğinin sürdürülebilirliği ve daha üst seviyeye taşınması için talepkâr davrandıklarını belirterek bu noktada akademik birikim ve katkıya açık olduklarını söyledi.

Yenilik odaklı girişimlerin söz konusu iş birliğini tetikleyeceğine dikkat çeken Başkan Kocabaş, bu yöndeki kolektif çalışmaların, bölgenin rekabet gücüne güç katacağını sözlerine ekledi.

Rektör Ünal ise üniversite-sanayi iş birliği sürecinin temelinde araştırma geliştirme (AR-GE) ve teknolojik girişimcilik olduğunu vurgulayarak taraflar için disiplinler arası çalışma ve paydaşlık kültürü ve uygulamalarında olgunlaştırma ve pekiştirmeye yönelik adımların hızlandırılması gerektiğini dile getirdi. Rektör Ünal, bu doğrultuda söz konusu iş birliğine dinamizm katmak adına çeşitli format ve yaklaşımların da önemli alternatifler sunacağını kaydetti.

Bafra’ya özgü değerlere yatırım yapılmasının bölgesel kalkınma açısından önemine değinen Rektör Ünal, bu yöndeki düşünce ve değerlendirmelerini konuklarıyla paylaştı.

X
Secure Login

This login is SSL protected