MENU

OMÜ’de Şairler Geçidi Söyleşisi Düzenlendi
02 Ocak 2023, Pazartesi - 10:54
Güncelleme: 02 Ocak 2023, Pazartesi - 10:54
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından  “OMÜ, Şehrin Şairleriyle Buluşuyor” isimli söyleşi düzenlendi. İlki 2021 yılında düzenlenen söyleşi, ikinci kez OMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Türkçe Öğretim Merkezi (OMÜ-TÜRKÇE) Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen  “OMÜ, Şehrin Şairleriyle Buluşuyor” isimli söyleşiye, İTBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Saraç, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çıkla, Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Cengiz,  Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kemal Özkurt, Şair Adnan Alan, Şair Adnan Öz, Şair Ahmet Günay, Şair Doğan Kan, Şair Ercan Ergül, Şair Halis Dan, Şair Hasan Akbaş, Şair Kazım Memiç, Şair Kenan Koç, Şair Mehmet Alan, Şair Miraç Morgül, Şair Mithat Aldemir, Şair Osman Ecevit, Şair Tuba Devrim ve öğrenciler katılım sağladı.

Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin alana ilgisinin artırılması hedeflendi

Üniversite ile Samsun şehrini buluşturmayı hedefleyen ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileriyle yaşayan şair ve yazarları bir araya getiren etkinlikte, katılım sağlayan 14 şairin özgeçmişleri ve şiir kitapları tanıtıldı. Etkinlik sırasında şiirlerini seslendiren şairler, serbest vezin, hece vezni ve aruz vezni ile yazılmış şiir örneklerini sundu.

Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin kendi alanlarına olan ilgisini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen şiir dinletisi etkinliği, katılım sağlayan şairlere teşekkür belgelerinin sunulması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected