MENU

Rektör Ünal’ın Başkentteki Ziyaret Noktası Türkiye Ulusal Ajansı
02 Ocak 2023, Pazartesi - 10:51
Güncelleme: 02 Ocak 2023, Pazartesi - 10:51
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Başkent Ankara’da iş birliği amaçlı temaslarda bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Türkiye Ulusal Ajansı (Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı) Başkanı İlker Astarcı ile bir araya geldi.

Türkiye Ulusal Ajansı makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Ünal ve Başkan Astarcı, genel olarak 2 kurum arasındaki iş birliği fırsatlarını müzakere etti.

Görüşmede Rektör Ünal, ‘araştırma üniversitesi’ kimliğinin önemli bileşenlerinden uluslararası iş birliğinin ve bu doğrultudaki girişimlerin önemine vurgu yaparak OMÜ’nün uluslararası akademik ağına yönelik strateji ve projeler üretmeye gayret ettiklerini dile getirdi. Bu kapsamda Rektör Ünal, Orta Karadeniz Bölgesi’nin nitelikli kazanımlar elde etmesi açısından yapılabilecekleri Başkan Astarcı'ya aktardı.

Üniversite olarak Erasmus değişim hareketliliği kapsamında küresel bilgi toplumunun gerektirdiği nitelikli bireyleri yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Ünal, kişisel gelişim ve kariyer planlamalarında belirleyici ve itici bir güce sahip bu hareketlilikten yararlanan bireylerin, daha kaliteli yükseköğretim ve araştırma geliştirme (AR-GE) için gerekli dinamik iş birliğini besleyen uluslararasılaşmış bir çevreye katkı sunduğunu söyledi.

Değişen ve gelişen dünyada geri kalmamak adına uluslararası değişim hareketliliğinin önemli fırsatlar sağladığına işaret eden Rektör Ünal, dünyayı ve farklı bakış açılarını daha iyi anlamanın bu hareketlilikten geçtiğini sözlerine ekledi.

Nazik ziyaretinden ötürü şükranlarını sunan Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı da Türkiye’nin gelişimine hizmet eden bütün fikir ve projelere destek vermeyi misyon edindiklerine işaret ederken mevcut fırsatlar ile geliştirilebilecek muhtemel iş birliği modellerine ilişkin düşünce ve değerlendirmelerini Rektör Ünal ile paylaştı.

Ziyaret, Rektör Ünal’ın Başkan Astarcı’ya hediye takdimi ile tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected