OMÜ’nün 3 Projesi TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı’na Alındı
29 Aralık 2022, Perşembe - 10:21
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK); üniversitelerde, araştırma hastanelerinde ve araştırma enstitülerinde yürütülecek kısa süreli küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlamak için bünyesindeki 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) 3 projesi destek almaya hak kazandı.

Ziraat Fakültesi Doktora Öğrencisinin Projesine TÜBİTAK Desteği

OMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü doktora öğrencisi ve aynı zamanda Giresun Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi öğretim görevlisi Şafak Esra Aslan’ın yürütücülüğünü yaptığı proje, TÜBİTAK'tan destek alacak.

Öğr. Gör. Şafak Esra Aslan’ın "Tuzluluk Stresine Karşı Farklı Biyomolekül Uygulamalarının Marul Bitkisinde (lactuca sativa) Verim Parametreleri ve Antioksidan Sistem Üzerine Etkileri" başlıklı projesi, TÜBİTAK bünyesindeki Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

Proje, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Ekinci ve Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Arslan’ın akademik danışmanlığında hazırlandı.

Kimya Mühendisliği Projesi TÜBİTAK Destek Programı Kapsamında

Yürütücülüğünü OMÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Ceylan’ın üstlendiği projeye de TÜBİTAK'tan destek geldi.

TÜBİTAK ARDEB 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında sunulan “Akışkan Yatak Reaktörde Ömrünü Tamamlamış Lastik (ÖTL) Pirolizi ve Pirolitik Sıvı Ürünün Bor Nitrür Türevleri Eşliğinde Adsorptif Desülfürizasyonu” isimli proje, TÜBİTAK tarafından incelenerek desteklenmeye uygun bulundu.

Projede aynı Bölümden Arş. Gör. Esma Yeliz Kaya ve Arş. Gör. Rukan Can Seyfeli de araştırmacı olarak yer alıyor.

Tıp Fakültesi Projelerine Yenisini Ekledi

OMÜ’de TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı’na OMÜ Tıp Fakültesi Disiplinlerarası Moleküler Tıp doktora öğrencisi Dr. Ömer Emecen’in doktora tez projesi de alındı.

Danışmanlığını Prof. Dr. Sezgin Güneş’in yaptığı doktora tez projesi, TÜBİTAK 1002 Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Proje ekibinde ayrıca; Dr. V. Cengiz Özalp, Dr. Ebru Alp ve Dr. Murat Usta da bulunuyor.